Eén groot FEEST, dat was het afgelopen zaterdag in Dordrecht! 200 prachtige vrouwen op de been, heerlijk weer en een geweldige opbrengst van ruim € 26.000,-! Dank jullie wel lieve wandelaars!

 


Wil je nog even nagenieten?
Bekijk dan de de aftermovie van deze tocht! En check of jij ook op de foto staat via het foto-album
RTV Rijnmond maakte ook een reportage. Bekijk het filmpje via deze link.  


Lees hier een verslag van de dag:

Het MCC-gebouw van De Hoop kleurt even na 09:00 uur al helemaal roze: bijna tweehonderd vrouwen verzamelen zich er om ruim 15 kilometer te gaan wandelen. Vooraf is er een kort programma. Er wordt gezongen en Chana (24) doet haar verhaal. Chana was verslaafd aan alcohol en seks.

 

Het wordt stil als Chana vertelt hoe ze door problemen in haar familie helemaal los slaat. Ze raakt verslaafd en wordt misbruikt. “Mijn moeder heeft me uiteindelijk aangemeld bij De Hoop,” vertelt ze. “Toen ik opgenomen werd zei ik: ‘Ik ben hier wel, maar ik heb geen probleem, hoor’.” Lachend voegt ze toe: “Dat bleek even anders te zijn! Ik ben door De Hoop echt een nieuw leven begonnen.” Na het verhaal van Chana krijgt Jaap de Gruijter, de bestuurder van De Hoop, een cheque overhandigd met het bedrag dat de vrouwen hebben ingezameld: 26.000 euro!

 

En dan is het natuurlijk tijd om te gaan wandelen. De zon werkt goed mee: het wordt een wandeling zonder wolkje aan de lucht, in een heerlijke temperatuur. Vanuit De Hoop wandelen de vrouwen naar het historische centrum van Dordrecht. Na acht km is er een stop bij het Inloophuis, waar de vrijwilligers die gewoonlijk voor de bezoekers zorgen nu lekkere hapjes presenteren aan de wandelaars. Daarna wordt er nog zeven kilometer in de warmte doorgelopen, met een korte stop bij een gebouw van de interne opleidingsschool van De Hoop. Daar wordt er gesmikkeld van gebak. Bij De Hoop worden de vrouwen binnengehaald met bloemen. Zoals een deelneemster zei: “Wat een heerlijk dagje uit!”

 

28/04/201810:23 uur
€ 10

Ahisha

Aan: Shine your light
26/04/201810:24 uur
€ 25

Corine

Aan: lichtdrager
21/04/201819:50 uur
€ 10

Johan

Aan: De wandelaars
20/04/201811:21 uur
€ 10

Anoniem

Aan: Wandelen met een missie
19/04/201822:11 uur
€ 10

Anoniem

Aan: Lopen voor hoop

Vrouwen lopen voor Vrouwen

info@vrouwenlopenvoorvrouwen.nl

0786111355

Vrouwen lopen voor Vrouwen is een initiatief van Stichting Vrienden van De Hoop. Met de sponsortochten (wandelen of hardlopen) komen we met elkaar in beweging voor kwetsbare vrouwen die los willen komen van hun verslaving en voor vrouwen die uit de prostitutie willen stappen. Deze vrouwen worden geholpen bij Stichting De Hoop en Terwille. Steun je ons met een gift? Dankzij jouw steun kunnen kwetsbare vrouwen een nieuwe start maken!