Zaterdag 2 september hadden we de primeur in Den Haag. Bij deze eerste Vrouwen lopen voor Vrouwen wandeltocht liepen 150 vrouwen mee! Wat een gezelligheid!

 
De zon scheen, de kleur roze overheerste en de stemming zat er goed in, zeker na de warming up!
Na de opening door Ankie van Tatenhove, wethouder Lansingerland kwamen we in beweging. De route ging door een mooi stuk van Den Haag. Onderweg zagen we het Vredespaleis, de Scheveningse bosjes, Clingendael en Paleis Huis ten Bosch. Op de route was ook een raam geplaatst, de werkplek van een prostituee werd hiermee nagebootst, een stilleven. In stilte liepen we langs het raam en kwam het werk van De Haven heel dichtbij. Verderop langs de route werden we verrast door de IJsprinses met heerlijk ijs! Op deze zonnige dag een ware traktatie.

 

Na 15 kilometer kwamen we weer terug bij de Christus Triumfatorkerk en werden we onthaald met applaus en bloemen. Bij binnenkomst stond ons een heerlijk soepje te wachten met luxe broodjes. De etagères met allerlei lekkernijen waren niet te weerstaan. Een aantal hapjes waren verzorgd door Annemarie, winnares van Heel Holland Bakt 2016. Zij was zelf ook aanwezig en legde uit wat ze gemaakt had.

 

In het middagprogramma gaf Mercedes* haar getuigenis. Ze vertelde hoe God haar heeft geholpen om uit het werk te kunnen stappen door vrouwen van Stichting De Haven op haar pad te sturen die haar helpen. Ze heeft een opleiding gedaan en heeft een baan! Dit maakte enorm veel indruk op ons allemaal.Het raakte een snaar diep van binnen.
Het werd nog duidelijker waarom het zo belangrijk was dat we met 150 vrouwen in beweging zijn gekomen!

We hebben met elkaar ruim  € 32.000,- aan sponsorgeld opgehaald. ByLouLou stelde een prachtige, echt lederen tas beschikbaar voor de deelnemer die het meeste sponsorgeld zou ophalen en dit is Hester Stolk geworden! De leden van team Loop voor Hoop hebben allemaal een mooie, echt lederen portemonnee van ByLouLou gewonnen, omdat zij als team het meeste sponsorgeld hebben opgehaald. Door het opgehaalde sponsorgeld ondersteunen we De Haven en De Hoop in het helpen van vrouwen die uit de prostitutie willen stappen en een nieuw leven op willen bouwen.

Doneren kan nog steeds!

 

Iedereen die heeft bijgedragen aan deze fantastische dag willen we heel hartelijk danken! Alle vrijwilligers, de sponsors (financieel en in natura)! En natuurlijk alle deelneemster die letterlijk in beweging zijn gekomen. En wie weet tot de 2e editie van de Vrouwen lopen voor Vrouwen wandeltocht in Den Haag!

 

Bekijk hier de foto's van deze geweldige dag: https://photos.app.goo.gl/WdlEQ6qNkFRXygIx2

*gefingeerde naam

 

28/09/201720:21 uur
€ 18

Trineke

Aan: Een kans op herstel
25/09/201720:43 uur
15/09/201722:45 uur
€ 15

Anoniem

Aan: een nieuwe kans
14/09/201722:22 uur
€ 15

Simon en Dineke

Aan: Een kans op herstel Goed gedaan Trineke... we zijn trots op je!!
13/09/201706:29 uur
€ 25

Opa

Aan: Leidse loper

Vrouwen lopen voor Vrouwen

info@vrouwenlopenvoorvrouwen.nl

0786111355

Vrouwen lopen voor Vrouwen is een initiatief van Stichting Vrienden van De Hoop. Met de sponsortochten (wandelen of hardlopen) komen we met elkaar in beweging voor kwetsbare vrouwen en kinderen die hulp krijgen bij Stichting De Hoop. Want moeder en kind horen bij elkaar! Ook lopen we voor vrouwen die los willen komen van prostitutie en geholpen worden door Terwille en Bright Fame. Steun je ons met een gift? Dankzij jouw steun kunnen deze vrouwen een nieuwe start maken!