Wat een geweldige ochtend was het zaterdag 14 april in Groningen! We willen alle deelneemsters en vrijwilligers bedanken voor hun fantastische inzet! 

Wil je nog even nagenieten? 
- Bekijk de aftermovie van de ladiesrun
- En check of jij op de foto staat via het foto-album

Hier lees je een verslag: 
“Ik doe vandaag mee, omdat ik hart heb voor vrouwen die het moeilijk hebben. Ik geloof dat God een andere toekomst voor hen voor ogen heeft,” zegt Alice. Met 65 andere vrouwen staat ze aan de start van de ladiesrun in Groningen. Samen hebben ze al bijna 12.000 euro opgehaald! Nu is het tijd voor de tegenprestatie: 5 of 10 kilometer rennen.

 

Ook Stieneke van der Graaf heeft haar sportschoenen aangetrokken. Het Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie steunt dit evenement van harte en geeft vandaag het startsein voor de run. “Over het onderwerp prostitutie zijn de geesten verdeeld, ook in de Tweede Kamer,” vertelt ze. “Maar in de regering maakt onze partij zich hard voor de toekomst van deze vrouwen.”

 

Aukje laat ook haar stem horen. Een aantal jaar geleden liet ze de prostitutie achter zich en kwam ze op een veilige plek van Terwille. Ze vertelt: “Ik dacht dat ik niks waard was en de wereld beter af was zonder mij. Op de veilige plek werd ik echt opgenomen in een gezin. Ik kon altijd bij ze terecht en voelde me welkom.” De liefde en steun maakte voor Aukje het verschil. Ook kwam ze in deze periode tot geloof: “Ik weet nu dat Jezus voor mij is gestorven. Ik ben geliefd en goed zoals ik ben.”

 

Het verhaal van Aukje maakt indruk. Het is een van de vele verhalen die er achter de veilige plekken schuil gaan. Voor deze vrouwen komen we vandaag in beweging! Stieneke laat de toeter klinken en de deelneemsters zijn los. De sfeer zit er goed in, ook dankzij de enthousiaste toeschouwers langs de route. “Tijdens het hardlopen had ik het wel even zwaar”, vertelt Jolien. Ze finisht als eerste tienkilometerloper. “Maar ik dacht aan de vrouwen voor wie we dit doen. Dan kan ik best even afzien.”

 

Na de finish genieten de deelneemsters van een lekkere smoothie. De deelneemsters die het meeste geld hebben opgehaald, worden verrast met een gratis voetbehandeling, gesponsord door een pedicure. En ook de nummers 1,2 en 3 op beide afstanden worden in het zonnetje gezet.

Een geslaagde primeur van de ladiesrun in Groningen!

Tip: bekijk de foto's van deze run via het foto-album en bekijk de aftermovie!

15/06/201811:08 uur
€ 5

Marie

Aan: Every woman deserves to be a lady! Helemaal vergeten te doneren... Ik zag net je mailtje weer in mijn mailbox... Knap gedaan hoor 5 km! En wat een mooi doel!
22/05/201816:39 uur
€ 675

Froukje

opbrengst inschrijvingen -kosten Run Groningen
29/04/201813:47 uur
€ 10

Anoniem

Aan: Ladiesrun
29/04/201813:44 uur
€ 15

Jolande

Aan: Ladiesrun
21/04/201814:29 uur
€ 20

Opa en oma

Aan: Ladies Run

Vrouwen lopen voor Vrouwen

info@vrouwenlopenvoorvrouwen.nl

0786111355

Locatie: 
Het start- en eindpunt van de ladiesrun is op een boerderij gelegen aan het parcours in het natuurgebied Kardinge. Adres: Oosterseweg 33, Groningen (Zuidwolde). Het gevarieerde parcours gaat door bossen, langs moerasgebied en grasland.


Programma:

09:30 – 09:45 uur   ontvangst deelneemsters 
10:00 uur welkomstspeech en kort getuigenis cliënte Terwille
10:25  uur     warming-up voor deelneemsters 
10:40 uur startsein deelneemsters 5 en 10 km
(deelneemsters die 10 km rennen starten vooraan)
11:00 – 12:00 uur  finish deelneemsters
11:30 uur prijsuitreiking deelneemsters 5 km
12:00 uur  prijsuitreiking deelneemsters 10 km
12.15 uur    bekendmaking opbrengst 
11:45 – 12:30 uur nagenieten met vers fruit en een heerlijke, gezonde smoothie naar keuze

 
Schrijf je in voor deze ladiesrun!

Om mee te kunnen doen betaal je € 12,50 inschrijfkosten. De inschrijfkosten betaal je direct bij je inschrijving. Na betaling is je inschrijving definitief.


Wat krijg je voor die € 12,50 inschrijfkosten?

  • Een super leuk en gezellig event!
  • Een goed georganiseerde ochtend: gratis parkeren en genieten van mooi parcours
  • Na afloop staat er vers fruit en een heerlijke, gezonde smoothie voor je klaar
  • Een heel goed gevoel. Want dankzij jouw sportieve prestatie kunnen we kwetsbare vrouwen helpen uit de prostitutie te stappen. Samen een hart voor prostituees!
  • Als dank voor jouw inzet krijg je een mooie medaille en een goed gevulde goodiebag mee naar huis.


Het goede doel
We rennen voor vrouwen die los willen komen van hun verslaving en voor vrouwen die uit de prostitutie willen stappen. Deze vrouwen worden geholpen bij Stichting De Hoop en Terwille. Meer informatie


Sponsorgeld
Tijdens de ladiesrun ga je de uitdaging aan om 5 of 10 km te rennen. Een tweede uitdaging is het werven van sponsorgeld. Iedere deelneemster werft vóór de start van de ladiesrun minimaal € 50 aan sponsorgeld voor de goede doelen waarvoor we lopen. Dit zijn bijvoorbeeld vijf mensen die jou sponsoren voor € 10. Maar we gaan natuurlijk voor meer dan € 50! Want hoe meer geld we met elkaar ophalen, hoe meer kwetsbare vrouwen in nood we kunnen helpen.

Fondsenwerven vraagt om actie; wij helpen je graag op weg met deze tips!


Schrijf je in voor deze ladiesrun!

We gaan heerlijk hardlopen in het mooie natuurgebied van Kardinge, net buiten de stad Groningen. Je kunt kiezen uit een afstand van 5 of 10 km.


Route 5 km:


Route 10 km:

De 10 km deelneemsters rennen de route van de 5 km twee keer. 

Vrouwen lopen voor Vrouwen is een initiatief van Stichting Vrienden van De Hoop. Met de sponsortochten (wandelen of hardlopen) komen we met elkaar in beweging voor kwetsbare vrouwen die los willen komen van hun verslaving en voor vrouwen die uit de prostitutie willen stappen. Deze vrouwen worden geholpen bij Stichting De Hoop en Terwille. Steun je ons met een gift? Dankzij jouw steun kunnen kwetsbare vrouwen een nieuwe start maken!