€ 3.581 Opgehaald

Doneer direct
47%
€ 0
€ 7.500

Walk & Talk wordt Walk & Roll.

Geniet van een wandeling van 10 km of 15 km door het prachtige Brabantse land! De afwisselende route is uitgezet langs goed begaanbare paden. Dit jaar is voor het eerst deze tocht ook geschikt voor rolstoel, scootmobiel of kinderwagen!

De tocht start in Rijen. Een plaatsje tussen Breda en Tilburg. Daar vandaan wandelen we door boswachterij Dorst richting Molenschot en Dorst. Een prachtige bosrijke omgeving. Ga mee met wandelcoach Edith en ontdek hoe ontspannend en rustgevend het is om buiten in de natuur te zijn. 

Kom gezellig naar het gastvrije Brabantse land en doe mee aan deze geheel vernieuwde tocht!  

Ik doe mee!

 

Deze tocht voldoet aan de corona-maatregelen

We hopen van harte dat de tocht ‘gewoon’ door kan gaan. Natuurlijk houden we rekening met de dan geldende maatregelen vanuit de overheid. Dat betekent dat we voorbereid zijn op verschillende scenario’s. Lees meer

Samen starten? Schrijf je in als team!

LET OP: Vanwege maatregelen m.b.t. het corona-virus bestaat de mogelijkheid dat we de deelnemers verdelen in kleine startgroepen. Wil je samen starten met één of meerdere personen? Schrijf je dan in als team! 

 

Lees meer:

07/09/202116:33 uur
€ 10

Teresita

Aan: Onderschat nooit de kracht van kleine stappen Top dat jullie gaan lopen voor vrouwen die hulp nodig hebben. Ik zou dat ook willen maar kan niet lang lopen. Gaat ervoor en veel plezier💝
17/06/202109:12 uur
€ 8

d.

16/06/202110:21 uur
€ 25

Giel

Voor Anita
15/06/202110:43 uur
€ 10

Anoniem

Aan: In beweging voor vrouwen in nood!
12/06/202114:50 uur
€ 17

Monique

Aan: In beweging voor vrouwen in nood!

Locatie
De startlocatie is: Parochie Heilige Geest, Hoofdstraat 58 te Rijen.

Je kunt het beste parkeren op de parkeerplaats ter hoogte van de Stationstraat nr. 114a te Rijen, het Wilhelminaplein. 
Vandaar loop je in 5 minuutjes naar de Maria Magdalenakerk/ parochie Heilige Geest.

De finish-locatie is bij een horeacagelegenheid in het centrum van Rijen. 

Route
Er zijn dit jaar 2 routes uitgezet. Een route van 15 kilometer en een route van 10 kilometer. Beiden beginnen en eindigen opdezelfde plek. Onderweg is er een rust gelegenheid en krijg je wat lekkers. 

Programma
Dit programma is o.v.b. van de coronamaatregels die gelden op het moment van de tocht. 

Van te voren

Luisteren en lezen | In de week voor de tocht ontvang je een Voorproefje in je e-mailbox, met jouw starttijd, tips en inspiratie! Hierin kun je ook kijken naar het aangrijpende verhaal van Wilma, één van de vrouwen waarvoor je loopt. Ontdek hoe belangrijk jouw steun is voor haar!
Zoek sponsors voor het goede doel | Vaak heb je het bedrag van 50 euro al binnen na 1 appjes naar vrienden en familie. Bekijk nog meer tips.
Leg je outfit klaar | de dresscode is natuurlijk ROZE :-)

Zaterdag 12 juni

09:00 uur | De koffie staat klaar! Tussen 9.00 en 10.00 uur starten de deelnemers in verschillende startgroepen, zodat iedereen onderling voldoende afstand kan houden. Een paar dagen voor de tocht krijg je jouw starttijd toegestuurd.
13:00-14:30 | Bij terugkomst staat een goed verzorgde lunch voor je klaar. Afhankelijk van de dan geldende maatregelen kan het ook dat de lunch als Take Away wordt uitgedeeld. Na afloop krijgt iedereen als bedankje een goedgevulde goodiebag mee naar huis. 
Deel je ervaringen! | Deel jouw foto’s en filmpjes van je tocht op Facebook en Instagram! Bekijk hier de tips.
Bekijk de foto's | Na de tocht sturen we je een leuke terugblikemail met het fotoalbum van deze mooie dag. Hierin wordt ook de opbrengst van de tocht bekend gemaakt. Dankzij onze sponsors wint degene die het meeste sponsorgeld heeft opgehaald een mooie prijs! 

 Ja, ik wil meedoen!

 

Lees meer:

 

 

 

 

 

RIJEN - MOLENSCHOT - DORST

De route start in Rijen en loopt via boswachterij Dorst naar Molenschot vervolgens naar het plaatsje Dorst, langs Beum en via de leemputten terug naar Rijen.

RIJEN
Het dorp valt onder de gemeente Gilze en Rijen. De Vliegbasis Gilze-Rijen, waar de Koninklijke Landmacht is gevestigd ligt ten zuiden van Rijen. Eens in de 3 jaar worden hier de Luchtmachtdagen georganiseerd. 
Rijen staat ook bekend om zijn vele oude leerlooierijen. Ten westen van Rijen bevindt zich de Boswachterij Dorst, een uitgestrekt bosgebied, waar de route doorheen loopt.

MOLENSCHOT
De benaming is waarschijnlijk afgeleid van een molen die op een verhoogd stuk land (schot) in een moerassige omgeving stond. Een alternatieve verklaring is de benaming voor verdamming in het water voor een molen.
Ten oosten van Molenschot bevindt zich de Molenschotse Heide, een gebied dat bestaat uit naaldhout dat werd aangeplant op voormalig stuifzandgebied.

DORST
Dorst grenst aan de Seterse Heide. Voor de Tilburgste steenfabriek werd vroeger leem gewonnen uit dit gebied. Door de afgravingen ontstonden er in het gebied negen met water gevulde kuilen, die in diepte varieerden van vier tot veertien meter. Uiteindelijk bleven er vijf leemputten over, zoals ze in de volksmond werden genoemd. Het voormalige zwembad Surae dat in dit prachtige gebied lag is er een voorbeeld van. Dat zwembad is gesloten, het werd ondieper gemaakt en is nu een pareltje in de schitterende omgeving 

Het woord BEUM is Brabants dialect en staat voor bomen. Heel toepasselijk, want deze horecagelegenheid is gevestigd in de schuur bij een voormalige boswachterswoning, die totaal is vernieuwd. Deze schuur is een gemeentelijk monumentaal pand. Toeristen en recreanten kunnen hier, in de voormalige boswachterij van Dorst, genieten van een versnapering of een eenvoudige maaltijd. Gedurende de wandeling zal ook jij hier van een ontspanmomentje kunnen genieten. Er zijn meerdere pauze-/sanitair mogelijkheden langs de route.

 

Ja, ik doe mee!

 

 

 

 

 

Lees meer:

 

Sponsors zoeken voor kwetsbare vrouwen

We wandelen voor vrouwen dakloos zijn, vrouwen die los willen komen van hun verslaving en voor vrouwen die uit de prostitutie willen stappen. Deze vrouwen ontvangen hulp bij De Hoop en Terwille, bij projecten die afhankelijk zijn van giften.

Je houdt van gezellig wandelen en doet graag mee met een tocht voor het goede doel. Aarzel je om je in te schrijven omdat je er tegenop ziet om giften te vragen in je omgeving? Wees gerust, deze gedachte is herkenbaar voor veel deelneemsters. En zij kunnen je uit eigen ervaring vertellen dat het uiteindelijk reuze meevalt! Meestal is een appje in een paar app-groepen al genoeg om het gewensde bedrag van 50 euro op te halen. En veel sneller dan je denkt!  Daarnaast is het ontzettend leuk om te ontdekken dat vrienden en familie jou graag steunen.

Wat kan jou helpen?

  • Stuur een appje aan familie, vrienden of collega's. Als vijf mensen uit jouw netwerk 10 euro geven ben je er al!
  • Het kan helpen om iets in ruil te geven. Verkoop bijvoorbeeld taarten of doe een klusje voor de ander.
  •  Het helpt om te bedenken dat je de gift niet voor jezelf vraagt, maar voor vrouwen die hard hulp nodig hebben.
  • Wij helpen je graag op weg met deze tips!

Kom ook in beweging!

Schenk jij jouw tijd om kwetsbare vrouwen te helpen? Dankzij jouw inzet kunnen vrouwen bij De Hoop en Terwille een nieuwe start maken! 

Ja ik doe mee!

Prijs!

We hebben voor degene die het meest geld heeft opgehaald hebben we een prachtige prijs gekregen! Voor twee vriendinnen of zussen een arrangement bij christelijke privé wellness Hadassa te Leiderdorp. Gezellig bijkletsen & genieten van de jacuzzi, barrelsauna, ontspanningsmassages & allerlei lekkernijen. Bij Hadassa Wellness is het altijd Badkleding-dag.

Lees meer:

 

 

 

Vrouwen lopen voor Vrouwen is een initiatief van Stichting Vrienden van De Hoop. Met de sponsortochten (wandelen of hardlopen) komen we met elkaar in beweging voor kwetsbare vrouwen die los willen komen van hun verslaving en voor vrouwen die uit de prostitutie willen stappen. Deze vrouwen worden geholpen bij Stichting De Hoop en Terwille. Steun je ons met een gift? Dankzij jouw steun kunnen kwetsbare vrouwen een nieuwe start maken!