€ 140 opgehaald

Inschrijven Doneer direct
Nog 3 maanden te gaan Startdatum: 12-06-2021
1% Start Finish
€ 0
€ 7.500

Walk & Talk wordt Walk & Roll.

Voor het derde jaar op rij wordt er een wandeltocht georganiseerd in het Brabantse land. Dit jaar zal het voor het eerst mogelijk zijn, dat ook jij met je rolstoel, scootmobiel of kinderwagen mee kunt doen! Bij het uitzetten van de route is rekening gehouden met goed begaanbare paden. 

Dit jaar start de tocht in Rijen. Een plaatsje tussen Breda en Tilburg. Daar vandaan wandelen we door boswachterij Dorst richting Molenschot en Dorst. Een prachtige bosrijke omgeving. Ga mee met wandelcoach Edith en ontdek hoe ontspannend en rustgevend het is om buiten in de natuur te zijn. 

Kom gezellig naar het gastvrije Brabantse land en doe mee aan deze geheel vernieuwde tocht. 

 

ja ik doe mee!

 

Deze tocht voldoet aan de corona-maatregelen

We hopen van harte dat de tocht ‘gewoon’ door kan gaan. Natuurlijk houden we rekening met de dan geldende maatregelen vanuit de overheid. Dat betekent dat we voorbereid zijn op verschillende scenario’s. Lees meer

Samen starten? Schrijf je in als team!

LET OP: Vanwege maatregelen m.b.t. het corona-virus bestaat de mogelijkheid dat we de deelnemers verdelen in kleine startgroepen. Wil je samen starten met één of meerdere personen? Schrijf je dan in als team! 

 

Lees meer:

04/02/202121:28 uur
04/02/202121:02 uur
€ 5

Imke

Aan: Natasja en Ilona
04/02/202120:33 uur
€ 15

Sabrina

Aan: Natasja en Ilona
04/02/202120:26 uur
€ 10

Amanda

Aan: Natasja en Ilona Heel mooi initiatief, veel succes!
02/02/202123:00 uur
€ 10

Gaby

Aan: Natasja en Ilona Goed van jullie. Succes !

Locatie:

De startlocatie is: Maria Magdalenakerk, Hoofdstraat 60 te Rijen.

Je kunt het beste parkeren op de parkeerplaats ter hoogte van de Stationstraat nr. 114a te Rijen.
daar vandaag loop je in 5 minuutjes naar de Maria Magdalenakerk.

De finish locatie is bij een horeacagelegenheid in het centrum van Rijen. 

Programma 

09:00 uur       zaal open voor koffie of thee

09:30 uur      Welkomstwoord, enkele mededelingen en een interview met een oud-cliënte van De Hoop,
                       zodat je weet voor wie je in beweging komt.

10:00 uur      Warming up en start wandeling van 15 km 

13:00-14:30  bij terugkomst wordt je lekker in de watten gelegd en staat er een goed verzorgde lunch voor je klaar. 
                       de opbrengst van de tocht wordt bekend gemaakt en na afloop krijgt iedereen als bedankje een
                       goedgevulde goodiebag mee naar huis. 

 

 Ja, ik wil meedoen!

 

Lees meer:

 

 

 

 

 

RIJEN - MOLENSCHOT - DORST

De route start in Rijen en loopt via boswachterij Dorst naar Molenschot vervolgens naar het plaatsje Dorst, langs Beum en via de leemputten terug naar Rijen.

RIJEN
Het dorp valt onder de gemeente Gilze en Rijen. De Vliegbasis Gilze-Rijen, waar de Koninklijke Landmacht is gevestigd ligt ten zuiden van Rijen. Eens in de 3 jaar worden hier de Luchtmachtdagen georganiseerd. 
Rijen staat ook bekend om zijn vele oude leerlooierijen. Ten westen van Rijen bevindt zich de Boswachterij Dorst, een uitgestrekt bosgebied, waar de route doorheen loopt.

MOLENSCHOT
De benaming is waarschijnlijk afgeleid van een molen die op een verhoogd stuk land (schot) in een moerassige omgeving stond. Een alternatieve verklaring is de benaming voor verdamming in het water voor een molen.
Ten oosten van Molenschot bevindt zich de Molenschotse Heide, een gebied dat bestaat uit naaldhout dat werd aangeplant op voormalig stuifzandgebied.

DORST
Dorst grenst aan de Seterse Heide. Voor de Tilburgste steenfabriek werd vroeger leem gewonnen uit dit gebied. Door de afgravingen ontstonden er in het gebied negen met water gevulde kuilen, die in diepte varieerden van vier tot veertien meter. Uiteindelijk bleven er vijf leemputten over, zoals ze in de volksmond werden genoemd. Het voormalige zwembad Surae dat in dit prachtige gebied lag is er een voorbeeld van. Dat zwembad is gesloten, het werd ondieper gemaakt en is nu een pareltje in de schitterende omgeving 

Het woord BEUM is Brabants dialect en staat voor bomen. Heel toepasselijk, want deze horecagelegenheid is gevestigd in de schuur bij een voormalige boswachterswoning, die totaal is vernieuwd. Deze schuur is een gemeentelijk monumentaal pand. Toeristen en recreanten kunnen hier, in de voormalige boswachterij van Dorst, genieten van een versnapering of een eenvoudige maaltijd. Gedurende de wandeling zal ook jij hier van een ontspanmomentje kunnen genieten. Er zijn meerdere pauze-/sanitair mogelijkheden langs de route.

 

Ja, ik doe mee!

 

 

 

 

 

Lees meer:

 

Sponsors zoeken voor kwetsbare vrouwen

Je houdt van gezellig wandelen en doet graag mee met een tocht voor het goede doel. Toch aarzel je om je in te schrijven. Je ziet er tegenop om giften te vragen in je omgeving en bent bang dat je het gewenste bedrag van 50 euro niet gaat halen. Wees gerust, deze gedachte is herkenbaar voor veel deelneemsters. Gelukkig kunnen we je – ook uit hun ervaring – vertellen dat het uiteindelijk reuze meevalt.

Wat kan jou helpen?

  • Stuur een appje aan familie, vrienden of collega's. Als vijf mensen uit jouw netwerk 10 euro geven ben je er al!
  • Het kan helpen om iets in ruil te geven. Verkoop bijvoorbeeld taarten of doe een klusje voor de ander.
  • Het helpt om te bedenken dat je de gift niet voor jezelf vraagt, maar voor vrouwen die hard hulp nodig hebben.
  • Wij helpen je graag op weg met deze tips!

We wandelen voor vrouwen dakloos zijn, vrouwen die los willen komen van hun verslaving en voor vrouwen die uit de prostitutie willen stappen. Deze vrouwen ontvangen hulp bij De Hoop en Terwille, bij projecten die afhankelijk zijn van giften.

 

Kom ook in beweging!

Schenk jij jouw tijd om kwetsbare vrouwen te helpen? Dankzij jouw inzet kunnen vrouwen bij De Hoop en Terwille een nieuwe start maken! 

Ja ik doe mee!

Lees meer:

 

 

 

Vrouwen lopen voor Vrouwen is een initiatief van Stichting Vrienden van De Hoop. Met de sponsortochten (wandelen of hardlopen) komen we met elkaar in beweging voor kwetsbare vrouwen die los willen komen van hun verslaving en voor vrouwen die uit de prostitutie willen stappen. Deze vrouwen worden geholpen bij Stichting De Hoop en Terwille. Steun je ons met een gift? Dankzij jouw steun kunnen kwetsbare vrouwen een nieuwe start maken!