€ 35 opgehaald

Inschrijven Doneer direct
Nog 3 maanden te gaan Nog te gaan: 23-10-2021
0% Start Finish
€ 0
€ 12.500

Herfstwandeling Appelscha (Friesland)

Ook dit jaar komt er weer een mooie wandeltocht van Vrouwen lopen voor Vrouwen in het Noorden van het land. Op 23 oktober maken we een echte herfstwandeling in de omgeving van Appelscha (op de grens van Friesland en Drenthe). De herfstwandeling gaat door een bosrijke gebied en de kleurrijke heide. Je komt langs verschillende natuurgebieden en landerijen.

We gaan een mooie route van 10 of 20 km voor je uitzetten. 

Met elkaar komen we in beweging voor kwetsbare vrouwen. Na de wandeling door de herfstbladeren en langs de prachtige kleuren van de Drentse heide, staat er een heerlijke lunch voor je klaar! Ook zal een ex-prostituee haar verhaal vertellen en krijg je te horen hoeveel geld er die dag is opgehaald.

Save the date. En schrijf je in voor deze mooie tocht. Als je je vriendinnen, kennissen, zussen of buurvrouwen enthousiast kunt maken om mee te lopen, zou dat ook geweldig zijn. Samen staan we sterk!

 

Ja, ik doe mee!

 

Deze tocht voldoet aan de corona-maatregelen

We hopen van harte dat de tocht ‘gewoon’ door kan gaan. Natuurlijk houden we rekening met de dan geldende maatregelen vanuit de overheid. Dat betekent dat we voorbereid zijn op verschillende scenario’s. Lees meer

Samen starten? Schrijf je in als team!

LET OP: Vanwege maatregelen m.b.t. het corona-virus bestaat de mogelijkheid dat we de deelnemers verdelen in kleine startgroepen. Wil je samen starten met één of meerdere personen? Schrijf je dan in als team! 

Lees meer:


- programma en locatie
- wandelgebied
- giften inzamelen
- inschrijfgeld
- het doel waarvoor je in beweging komt16/07/202111:04 uur
06/07/202112:05 uur

Locatie: 

info volgt

 

Programma

(nog even onder voorbehoud)

09:00 uur: Zaal open 

Ontvangst deelneemsters. Koffie en thee staat voor je klaar.

 

09:30 uur: Ochtendprogramma

Welkomstwoord en warming up

 

10.00: Start wandeling

Geniet van de 10 of 20 km wandeltocht door het prachtige bos- en heidegebied rondom Appelscha.

 

13:00 uur: Lunch

Tussen 13:00 en uiterlijk 13:30 uur word je weer terug verwacht bij de finish

en kun je lekker bijkomen onder het genot van een heerlijke lunch.

 

14:00 uur: Middagprogramma

Met een getuigenis van een vrouw die uit de prostitutie stapte, zodat je weet voor wie je in beweging bent gekomen. Ook maken we de totaalopbrengst bekend.

 

14.30 uur: Afsluiting

Als dank voor je inzet krijg je een goodiebag mee naar huis.

 

 Ja, ik doe mee!

 

Lees meer:

de tocht
wandelgebied
giften inzamelen
inschrijfgeld
het doel waarvoor je in beweging komt

 

 

 

Wandelgebied


De herfstwandeling gaat door het bosrijke gebied rondom Appelscha. Het Friese dorp Appelscha ligt centraal gelegen op de grens van Zuidwest Drenthe en Zuidoost Friesland.  


Drents-Friese Wold
De wandeling voert door het Drents-Friese Wold, een prachtige bosrijke omgeving met hoge zandgronden. Het Nationaal Park Drents-Friese Wold is één van de grootste natuurgebieden van Nederland. In het jaar 2000 werd ruim 6.000 hectare bos, heide, stuifzand en beekdalgraslanden aangewezen als Nationaal Park. Het Drents-Friese Wold behoort tot de mooiste en belangrijkste natuurgebieden van Europa  en is daarom aangewezen als Natura2000 gebied.

Een deel van de wandeling is onverhard dus trek goede wandelschoenen aan en neem droge sokken mee!

Kom ook genieten van de natuur, de rust en de ruimte die het Drents-Friese Wold te bieden heeft en schrijf je in voor deze afwisselende wandeling!

 

Ja, ik loop mee! 

 

Lees meer:

de tocht
programma en locatie
giften inzamelen
inschrijfgeld
het doel waarvoor je in beweging komt

Sponsors zoeken voor kwetsbare vrouwen

We wandelen voor vrouwen dakloos zijn, vrouwen die los willen komen van hun verslaving en voor vrouwen die uit de prostitutie willen stappen. Deze vrouwen ontvangen hulp bij De Hoop en Terwille, bij projecten die afhankelijk zijn van giften.

Je houdt van gezellig wandelen en doet graag mee met een tocht voor het goede doel. Aarzel je om je in te schrijven omdat je er tegenop ziet om giften te vragen in je omgeving? Wees gerust, deze gedachte is herkenbaar voor veel deelneemsters. En zij kunnen je uit eigen ervaring vertellen dat het uiteindelijk reuze meevalt! Meestal is een appje in een paar app-groepen al genoeg om het gewensde bedrag van 50 euro op te halen. En veel sneller dan je denkt!  Daarnaast is het ontzettend leuk om te ontdekken dat vrienden en familie jou graag steunen.

Wat kan jou helpen?

  • Stuur een appje aan familie, vrienden of collega's. Als vijf mensen uit jouw netwerk 10 euro geven ben je er al!
  • Het kan helpen om iets in ruil te geven. Verkoop bijvoorbeeld taarten of doe een klusje voor de ander.
  • Het helpt om te bedenken dat je de gift niet voor jezelf vraagt, maar voor vrouwen die hard hulp nodig hebben.
  • Wij helpen je graag op weg met deze tips!

 

Ja, ik wil me inschrijven.

 

Lees meer:

de tocht
programma en locatie
wandelgebied
inschrijfgeld
het doel waarvoor je in beweging komt

Vrouwen lopen voor Vrouwen is een initiatief van Stichting Vrienden van De Hoop. Met de sponsortochten (wandelen of hardlopen) komen we met elkaar in beweging voor kwetsbare vrouwen die los willen komen van hun verslaving en voor vrouwen die uit de prostitutie willen stappen. Deze vrouwen worden geholpen bij Stichting De Hoop en Terwille. Steun je ons met een gift? Dankzij jouw steun kunnen kwetsbare vrouwen een nieuwe start maken!