Terugblik wandeltochten 2018

2018 is een jaar van records voor Vrouwen lopen voor Vrouwen. Niet eerder bracht het evenement zoveel vrouwen op de been. 585 deelneemsters deden afgelopen jaar mee met een wandeltocht of ladiesrun. Met elkaar zamelden zij ruim € 102.000,-  in voor hulp aan kwetsbare vrouwen bij De Hoop en Terwille.

Er werden in 2018 zes Vrouwen lopen voor Vrouwen wandeltochten gehouden: een stadswandeling in Dordrecht, een wandeling door de Kaapse Bossen bij Doorn, een tocht door de polders rondom Maassluis, een zomerwandeling in het waterrijke Zwolle en een wandeling door de duinen bij Ouddorp. Het jaar werd afgesloten met een herfstwandeling op 10 november op de Drentse heide rondom Vries. De wandelaars legden met elkaar 5576 kilometer af. Na afloop werden zij in de watten gelegd met een lunch of high tea. Lees hieronder een verslag:

   

Stadswandeling Dordrecht
Eén groot FEEST, dat was het zaterdag 14 april in Dordrecht! 200 prachtige vrouwen op de been om ruim 15 km te wandelen, heerlijk weer en een geweldige opbrengst van ruim € 26.000,-! Dank jullie wel lieve wandelaars!

Vanuit De Hoop wandelden de vrouwen naar het historische centrum van Dordrecht. Na acht km is er een stop bij het Inloophuis, waar de vrijwilligers die gewoonlijk voor de bezoekers zorgen nu lekkere hapjes presenteren aan de wandelaars. Daarna wordt er nog zeven kilometer doorgelopen, met een korte stop bij een gebouw van de interne opleidingsschool van De Hoop. Bij De Hoop worden de vrouwen binnengehaald met bloemen. Zoals een deelneemster zei: “Wat een heerlijk dagje uit!”

Wil je nog even nagenieten? Bekijk dan de de aftermovie van deze tocht! En check of jij ook op de foto staat via het foto-album! RTV Rijnmond maakte ook een reportage. Bekijk het filmpje via deze link.  

   

Tweede editie Maassluis
Op zaterdag 26 mei werd er voor de tweede keer een Vrouwen lopen voor Vrouwen tocht gehouden in Maassluis. Een paar reacties van deelneemsters:

-  'De wandeling was mooi, gezellig, leuk én warm…'
-  'Bedankt! Het was een prachtige dag!'
-  'We hebben een leuke dag gehad. Mooie tocht en enthousiaste deelnemers en vrijwilligers'


Met maar liefst 29 graden wandelweer gingen de 40 deelneemsters op pad. Er waren twee mooie routes uitgezet van 10 en 20 km. De deelneemsters genoten van de polders, bossen en waterpartijen van het pittoreske Maassluis. Na afloop konden de wandelaars heerlijk bijkomen tijdens een lekkere high tea. Elle, oud-cliënte van De Hoop, vertelde haar levensverhaal. En de opbrengst? Ruim € 4.600,- voor het goede doel! Dank jullie wel lieve wandelaars en vrijwilligers! 
Wil je nog even nagenieten? Bekijk dan de foto's via het foto-album

   

Boswandeling in Doorn
Wat hebben we het leuk gehad met Vrouwen lopen voor Vrouwen Doorn! Heerlijk weer, enthousiaste dames en een prachtige opbrengst van ruim €9.000. Hartelijk dank aan het gastvrije team van Het Brandpunt, de wandelaarsters, de sponsoren en alle vrijwilligers! 

Doorn kleurde mooi roze op 9 juni! Voordat we op pad gingen vertelde Elle, oud-cliënte van De Hoop, haar levensverhaal. De wandeling leidde eerst door de weilanden en vervolgens door de Kaapse Bossen. Na afloop konden de wandelaars heerlijk bijkomen tijdens een uitstekend verzorgde koffietafel met allerlei broodjes en salade. Geniet nog even na van de foto's via het foto-album op Facebook

   

Zomerse wandeling in Zwolle
Wat een mooie dag hebben we gehad op zaterdag 14 juli in Zwolle! De aankondiging 'zomerwandeling' was niets te veel gezegd: het was prachtig, zonnig wandelweer. Ruim 50 wandelaars genoten van de waterrijke omgeving van Zwolle.

De tocht van 11 km voerde langs het Zwarte Water en rondom de Milliger Plas. Na de mooie route konden de deelneemsters heerlijk bijkomen tijdens de high tea. De hartige en zoete hapjes waren klaargemaakt door vrijwilligers, en dat was te proeven! Soep, wraps, salade, sandwiches, brownies, taartjes, cake, banaanbrood, smoothies: het was allemaal even heerlijk.

Na afloop van de high tea genoten we van een dansoptreden en luisterden we naar het indrukwekkende getuigenis van ervaringsdeskundige Renate. Tijd voor de onthulling van de opbrengst: ruim € 6.100,- voor het goede doel! Vrijwilligers, wandelaars en sponsors: enorm bedankt!

Struinen door de duinen in Ouddorp
Op zaterdag 22 september kleurden de duinen en polders van Ouddorp mooi roze. Een stoet van 40 sportieve vrouwen genoot van de prachtige wandeltocht van bijna 15 km. De route liep door het gezellige centrum van Ouddorp richting natuurgebied 'De kwade Hoek' en door de duinen met uitzicht op zee. Het was een beetje afzien met de regen, maar de heerlijke high tea na afloop maakte het meer dan goed! 

De deelneemsters van de tocht Ouddorp haalden met elkaar ruim € 4500,- op voor de kwetsbare vrouwen die we helpen bij De Hoop! Dank jullie wel wandelaars, vrijwilligers en sponsors!
Nog even nagenieten? bekijk het foto-album

   

Herfstwandeling Vries
Zaterdag 10 november was de laatste Vrouwen lopen voor Vrouwen tocht van 2018. Wat hebben we genoten van de prachtige herfstwandeling in Vries! Bijna 40 wandelaars liepen maar liefst 15 kilometer op met name onverharde paden door het bosrijke gebied en de kleurrijke heide rondom Vries en langs verschillende natuurgebieden en landerijen.

Na de wandeling door de herfstbladeren en langs de prachtige kleuren van de Drentse heide, stond er een heerlijke lunch klaar bij Visio De Brink, waar we gastvrij werden ontvangen. Ook vertelde een ex-prostituee haar indrukwekkende levensverhaal. Met elkaar haalden de wandelaars € 4900 op voor de veilige opvangplekken van Terwille Verslavingszorg en De Hoop ggz. Bedankt wandelaars, sponsors en organisatieteam! Samen een hart voor kwetsbare vrouwen!
bekijk het fotoalbum!