Terugblik wandeltochten 2019

 In 2019 hebben we prachtige wandeltochten gehad. Hier lees je een terugblik:

12 oktober - Herfstwandeling Appelscha

Op 12 oktober werd de laatste Vrouwen lopen voor Vrouwen tocht van 2019 gehouden: een herfstwandeling van 10 of 20 km door het mooie Friese landschap rondom Appelscha. Voordat de 51 wandelaars van start gingen luisterden ze naar het indrukwekkende verhaal van een ervaringsdeskundige, die met hulp van Terwille de prostitutie achter zich heeft kunnen laten.

Al lopend over lanen en bospaadjes genoten de wandelaars vervolgens van Nationaal Park het Drents-Friese Wold. Na afloop van de wandeling konden de deelneemsters heerlijk bijkomen en genieten van een uitstekend verzorgde lunch door Restaurant ’t Scha.

De tocht heeft een prachtig bedrag opgehaald, ruim € 5.500 voor Terwille en De Hoop! Wandelaars, vrijwilligers en sponsors, enorm bedankt!

 

 

28 september - Strandwandeling Scheveningen

Op zaterdag 28 september hebben we voor het eerst een strandwandeling in Scheveningen gemaakt! Wat was het een mooie dag! Voordat de wandeling van start ging gaf Elle haar indrukwekkende getuigenis. Met een lekker zonnetje gingen de 35 wandelaars op weg. Heerlijk struinen door de duinen en uitwaaien op het Scheveningse Strand. Halverwege maakten we een tussenstop bij Boerderij Meyendel. Uiteindelijk hielden we het net niet helemaal droog, maar dat mocht de pret niet drukken.

Na afloop van de wandeling van 11 km konden we voldaan bijkomen in de Scheveningse strandtent Beachclub Culpepper en genoten we van de high tea. Hartelijk dank voor de gastvrijheid Culpepper! Wandelaars en sponsors enorm bedankt voor jullie inzicht! Wat een prachtig bedrag hebben we met elkaar opgehaald voor de kwetsbare vrouwen die we helpen bij De Hoop en Terwille: ruim € 7500,-!

Wil je nog even nagenieten? Bekijk dan het foto-album.

 


21 september - Polderwandeling Maassluis

Op zaterdag 21 september werd er voor de derde keer een Vrouwen lopen voor Vrouwen tocht gehouden in Maassluis. Met prachtig, zonnig wandelweer gingen de 33 deelneemsters op pad. Er was een mooie route uitgezet van 10 km. De deelneemsters genoten van de polders, bossen en waterpartijen in de omgeving van Maassluis en Vlaardingen. 

Na afloop konden de wandelaars heerlijk bijkomen tijdens een uitgebreide high tea, jammie! Marijke, medewerker van Vrienden van De Hoop, vertelde over de kwetsbare vrouwen voor wie we in beweging zijn gekomen bij De Hoop. En de opbrengst?: € 2.260,- voor het goede doel! Dank jullie wel lieve wandelaars en vrijwilligers! 

Bekijk het foto-album voor nog meer foto's. 

   


21 september - Nazomer Boswandeling Doorn

Op dezelfde dag werd de Nazomer Boswandeling Doorn gehouden. Wat hebben we het weer leuk gehad met Vrouwen lopen voor Vrouwen in Doorn! Heerlijk, zonnig wandelweer, enthousiaste dames en een prachtige opbrengst van bijna € 3000. Hartelijk dank aan het gastvrije team van Het Brandpunt, de wandelaarsters, de sponsoren en de vrijwilligers!

Voordat we op pad gingen vertelde Els, oud-cliënte van De Hoop, haar indrukwekkende levensverhaal. De wandeling van 15 km leidde door de prachtige Kaapse Bossen. Na afloop konden de wandelaars heerlijk bijkomen tijdens een uitstekend verzorgde koffietafel met allerlei broodjes en salade. Doorn kleurde mooi roze op 21 september!

Via deze link kun je het foto-album bekijken

 


22 juni - Walk & Talk Dongen

Zaterdag 22 juni hebben we met 25 vrouwen gewandeld in het Brabantse Dongen! We kunnen terugkijken op een mooie dag met heerlijk weer. Het was een echte Walk & Talk, met veel gezelligheid.

Tijdens de wandeling van ruim 15 km genoten we onder leiding van life- en wandelcoach Edith van Zandwijk van de prachtige, groene omgeving van natuurgebied Boswachterij Dorst.

De tocht heeft een prachtig bedrag opgehaald, ruim € 4.500 voor De Hoop en Terwille! Wandelaars, vrijwilligers en sponsors, enorm bedankt!

Bekijk het foto-album voor nog meer foto's van deze mooie dag

 


1 juni - Lentewandeling Zwolle

Op zaterdag 1 juni werd er voor de derde keer een Vrouwen lopen voor Vrouwen tocht gehouden in Zwolle! Het werd een Lentewandeling met zomerse temperaturen. Tijdens de wandelroute van 12 kilometer genoten de wandelaars van de groene en waterrijke omgeving van Zwolle, met mooi uitzicht over de IJssel, en prachtige parkjes en bosgebieden. Vervolgens werden we heerlijk in de watten gelegd met een uitgebreide high tea. 

Via het foto-album kun je nagenieten van deze mooie dag. 

De 44 deelneemsters haalden € 4.950,- op voor de kwetsbare vrouwen die geholpen worden bij Terwille en De Hoop. Organisatieteam, wandelaars en sponsors: hartelijk dank!

   


25 mei - Groene Hart wandeling met Lansigt

Op 25 mei was het dan zover: de allereerste Groene Hart wandeling samen met Lansigt! Na een goede warming-up zijn de deelneemsters helemaal klaar voor de wandeling van 10 of 15 km. Vervolgens genieten ze al wandelend van de landelijk gelegen Ridderbuurt, het pittoreske Ter Aar en het vogelrijke en groene landschap met weidse vergezichten.

Rond 13 uur zijn alle deelneemsters van de Groene Hart wandeling gefinisht! Na de wandeling vertelt een oud-cliënte van De Hoop haar indrukwekkende verhaal en kunnen de wandelaars bijkomen van een heerlijke lunch.

De deelneemsters hebben met elkaar ruim € 7.000 opgehaald voor de kwetsbare vrouwen die hulp krijgen bij De Hoop en Terwille! We zijn trots op Lansigt accountants en belastingadviseurs B.V. en alle vrouwen die zich hebben ingezet voor het goede doel. Bedankt Lansigt en deelneemsters voor deze geweldig mooie dag!

Wil je nog even nagenieten? Bekijk dan het foto-album
Credits foto's: Lansigt en Vrienden van De Hoop

   


18 mei - Rondje Woerkum

Wat een fantastisch rondje Woerkom was dat op 18 mei! Prachtige wandeling, goed georganiseerd en een fijne sfeer. De high tea was overweldigend. Bedankt lieve vrijwilligers uit Woudrichem!

Wil je nog even nagenieten? Via deze link kun je het fotoalbum bekijken. En check of jij ook op de foto staat! 
Credits foto's: Kees Dijkman.

Een paar reacties van deelneemsters:

  • Jettie: "Een dikke pluim voor de organisatie. Het was geweldig om mee te lopen."
  • Dieneke: "Het was geweldig!!!"
  • Gea: "Top georganiseerd! Bedankt organisatie! Geweldig om mee te doen!"
   


13 april - Stadswandeling Dordrecht

De kop is er af. Zaterdag 13 april werd de eerste Vrouwen lopen voor Vrouwen tocht van 2019 gehouden! En wel in Dordrecht, de oudste stad van Holland. Wat een fantastische dag was dat op 13 april!  Geweldig weer, enthousiaste vrouwen en wat een opbrengst: € 11.983 voor de vrouwen die we helpen bij De Hoop.

Dit jaar hebben we opnieuw de prachtige historische binnenstad verkend. De tocht stond  in het teken van The Passion en Synode 400. Dit jaar is het exact 400 jaar geleden dat de Synode in Dordrecht plaatsvond. 

Het thema van de wandeltocht was 'Je bent niet alleen'. Een thema wat ook héél goed past bij Vrouwen lopen voor Vrouwen. We komen mét elkaar in beweging voor al die kwetsbare vrouwen om hen te laten ervaren dat ze er niet alleen voor staan! 

Inloophuis
Tijdens de wandelroute maakten de wandelaars een paar keer een culinaire tussenstop en ervaarden ze meer van het mooie werk dat De Hoop mag doen in de binnenstad van Dordrecht. Zo namen we een kijkje bij het Inloophuis waar doordeweeks dak- en thuisloze mensen terecht kunnen voor een lekker kopje koffie, een maaltijd en een goed gesprek. Met deze wandeltocht maken we het Inloophuis financieel mede mogelijk!