Terugblik ladiesruns 2018

Terugblik Ladiesrun Dordrecht - 6 oktober 2018
Wat hebben we een topdag gehad tijdens de derde "Ren voor haar leven!" ladiesrun in Dordrecht: 85 enthousiaste vrouwen, een lekker zonnetje, supporters bij de finish en een fantastisch bedrag opgehaald van 22.221 euro voor de vrouwen die we helpen bij De Hoop! We zijn dankbaar 

 

Via het foto-album kun je nog even nagenieten!
Met dank aan fotograaf Kees Dijkman

Tip: RTV Dordrecht heeft een leuke aftermovie gemaakt! Via deze link kun je de aftermovie bekijken
Het filmpje duurt 5 min. 


Terugblik Ladiesrun Groningen - 14 april 2019

Wat een geweldige ochtend was het zaterdag 14 april in Groningen! We willen alle deelneemsters en vrijwilligers bedanken voor hun fantastische inzet! Wil je nog even nagenieten? 
- Bekijk de aftermovie van de ladiesrun
- En check of jij op de foto staat via het foto-albumHier lees je een verslag: 
“Ik doe vandaag mee, omdat ik hart heb voor vrouwen die het moeilijk hebben. Ik geloof dat God een andere toekomst voor hen voor ogen heeft,” zegt Alice. Met 65 andere vrouwen staat ze aan de start van de ladiesrun in Groningen. Samen hebben ze al bijna 12.000 euro opgehaald! Nu is het tijd voor de tegenprestatie: 5 of 10 kilometer rennen.

Ook Stieneke van der Graaf heeft haar sportschoenen aangetrokken. Het Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie steunt dit evenement van harte en geeft vandaag het startsein voor de run. “Over het onderwerp prostitutie zijn de geesten verdeeld, ook in de Tweede Kamer,” vertelt ze. “Maar in de regering maakt onze partij zich hard voor de toekomst van deze vrouwen.”

 Aukje laat ook haar stem horen. Een aantal jaar geleden liet ze de prostitutie achter zich en kwam ze op een veilige plek van Terwille. Ze vertelt: “Ik dacht dat ik niks waard was en de wereld beter af was zonder mij. Op de veilige plek werd ik echt opgenomen in een gezin. Ik kon altijd bij ze terecht en voelde me welkom.” De liefde en steun maakte voor Aukje het verschil. Ook kwam ze in deze periode tot geloof: “Ik weet nu dat Jezus voor mij is gestorven. Ik ben geliefd en goed zoals ik ben.”

Het verhaal van Aukje maakt indruk. Het is een van de vele verhalen die er achter de veilige plekken schuil gaan. Voor deze vrouwen komen we vandaag in beweging! Stieneke laat de toeter klinken en de deelneemsters zijn los. De sfeer zit er goed in, ook dankzij de enthousiaste toeschouwers langs de route. “Tijdens het hardlopen had ik het wel even zwaar”, vertelt Jolien. Ze finisht als eerste tienkilometerloper. “Maar ik dacht aan de vrouwen voor wie we dit doen. Dan kan ik best even afzien.”

Na de finish genieten de deelneemsters van een lekkere smoothie. De deelneemsters die het meeste geld hebben opgehaald, worden verrast met een gratis voetbehandeling, gesponsord door een pedicure. En ook de nummers 1,2 en 3 op beide afstanden worden in het zonnetje gezet.

Een geslaagde primeur van de ladiesrun in Groningen!