Ladiesnight zorgt voor verbinding tussen cliënten en deelneemsters

11 januari 2017 11:43

In eerste instantie was het bedoeld als een creatieve avond uit. Tijdens de Ladiesnight van Vrouwen lopen voor Vrouwen ontstonden echter bijzondere ontmoetingen. Het thema ‘jij bent waardevol’ was verweven in de hele avond.

Het project Vrouwen lopen voor Vrouwen zet zich in voor hulp bij Stichting De Hoop. De avond in Dordrecht bestond uit diverse workshops en een optreden van gospelzangeres Annemieke Koelewijn. Zij gaf daarnaast een zangworkshop.


Bijzondere momenten
Froukje, medewerkster van Vrouwen lopen voor Vrouwen, vertelt over de verbinding die ontstond. “Bij de zangworkshop gebeurden bijzondere dingen met de dames. Vrouwen die opgenomen zijn bij De Hoop, gingen op in de groep deelneemsters. Er ontstond een bijzondere klik. Sommige vrouwen van De Hoop hebben zelfs op het podium gestaan en met een microfoon gezongen. Een hele overwinning.” Dat is ook wat de vrouwen zelf benoemen. Froukje: “Ik heb een aantal van hen gesproken en ze voelden zich heel erg welkom. Ze vonden het bijzonder om zo samen met andere vrouwen bezig te zijn.”


Enthousiasme

Froukje is dankbaar voor de indrukwekkende avond. “Ik heb veel rondgelopen bij de verschillende workshops en iedereen was heel enthousiast bezig in een prettige, ontspannen sfeer. Toen een cliënte haar levensverhaal deelde, waar ze eerder die dag best tegenop zag, begonnen ook andere vrouwen spontaan hun verhaal te vertellen. Het was een prachtige avond. Ik heb alleen maar enthousiaste verhalen gehoord!”

 

Opbrengst
De Ladiesnight was een extra evenement van Vrouwen lopen voor Vrouwen. De avond bracht maar liefst € 575 op voor het goede doel! Het bedrag gaat naar hulp aan prostituees en aan kwetsbare vrouwen met hun kind die geholpen worden door Stichting De Hoop.