Sponsorwandeltochten 2016 brengen ruim € 62.000,- op!

04 juli 2016 11:20
Normal 88861c31739a0727694eb9d3d16b6910b17a2749

De sponsorwandeltochten ‘Vrouwen lopen voor Vrouwen’ zijn  weer een succes gebleken. In 2016 werden er voor het eerst maar liefst zeven verschillende tochten georganiseerd in Nederland. De vrouwen hebben gezamenlijk ruim € 62.000,- aan sponsorgeld opgehaald voor vrouwen die los willen komen van verslaving of prostitutie.

 

In de maanden april, mei en juni liepen 370 vrouwen een wandeltocht van 10, 15 of 20 kilometer door prachtige stukjes natuurschoon in Nederland. Dit jaar werden er voor het eerst ook tochten gehouden in Vlissingen, Middelharnis, Bleskensgraaf en Huizen. De tochten werden geheel belangeloos georganiseerd door vrijwilligers in de regio. De tochten in Dordrecht, Genderen en Anloo in Drenthe werden voor de derde keer op rij gehouden.  Na de wandeling genoten de vrouwen van een welverdiende high tea en werd de opbrengst van hun inspanning bekend gemaakt.

 

Eén van de wandelaars vatte de dag samen: “We hebben in Middelharnis genoten van de prachtige natuur het lekkere weer en de heerlijke high tea na afloop. Het was goed georganiseerd. Maar ik ben er vooral trots op dat we met dames uit heel Nederland zo’n groot bedrag hebben opgehaald voor vrouwen die onze steun nodig hebben.”

Elle, oud-cliënte van De Hoop, bedankte in Dordrecht de vrouwen voor hun inspanning: “Bij De Hoop heb ik een aantal jaren geleden herstel gevonden. Ik ben nog steeds dankbaar dat ik toen samen met mijn zoon opgenomen kon worden.  Jullie hebben dit mede mogelijk gemaakt!”

 

De opbrengst van Vrouwen lopen voor Vrouwen komt ten goede aan de opvang van kwetsbare vrouwen bij De Hoop.  Hier worden vrouwen geholpen die, bijvoorbeeld door verslaving, in hun thuissituatie zijn vastgelopen. Bij De Hoop kunnen deze vrouwen hun kinderen mee laten opvangen, zodat moeder en kind niet van elkaar gescheiden worden.

Doormiddel van deze tochten worden daarnaast opvangplekken voor prostituees bekostigd. Voor vrouwen die verstrikt zijn geraakt in de onveilige wereld van de prostitutie kan het heel beangstigend en moeilijk zijn om daar uit te stappen. Terwille en Bright Fame begeleiden volwassen vrouwen en jongere meiden die slachtoffers van loverboys zijn geworden hierbij. 

 

In 2017 zal de sponsorwandeltocht Vrouwen lopen voor Vrouwen opnieuw op diverse plekken in Nederland worden gehouden. Een overzicht van de data en locaties.