Ladiesrun ‘Ren voor haar leven’ 2016 brengt 7.000 euro op 

10 oktober 2016 11:15
Normal 7d21980b33b37c877366b666c731611decfea580

Maar liefst 44 hardloopsters staan op 8 oktober gespannen in de kou te luisteren naar het verhaal van Sylvia (47). Sylvia is één van de vrouwen voor wie de hardloopsters klaar staan om te gaan rennen tijdens de sponsorloop ‘Ren voor haar leven’.

Sylvia zat vanaf haar 19e in de prostitutie. Je rolt erin,” vertelt ze de rensters. “Ik was een opstandige puber, zette me af tegen mijn ouders. Ik ontmoette een pooier die me gouden bergen beloofde. Ik zou elke week 1.000 gulden verdienen, maar toen ik eenmaal achter het raam zat, zag ik niets van dat geld terug. Het was één grote leugen.” Sylvia legt uit dat ze in korte tijd alles kwijtraakte. “Niet alleen mijn familie en vrienden, maar ook mijn trots, mijn eigenwaarde. Om mezelf te verdoven, ben ik drugs gaan gebruiken. En dan word je helemaal afhankelijk. Een jaar geleden zette ik de stap om te gaan afkicken. Via de noodopvang van het Leger des Heils kwam ik bij De Hoop terecht. En nu sta ik met een blos op de wangen hier mijn verhaal te vertellen.”


Bemoediging
Het vrouwenteam ‘Race of Life’ uit Brakel doet juist daarom mee: om kwetsbare vrouwen te bemoedigen. “We willen hiermee laten zien, dat we denken aan alle vrouwen die moeilijkheden en strijd ervaren in hun leven,” vertelt een van de deelnemers. “We willen een stukje met hen meevechten en mee rennen op hun levensweg. Met als uiteindelijk doel: de overwinning, een geweldige bevrijding in het vooruitzicht.”


Verboden te sjoemelen
Laat het rennen dan maar beginnen! De warming-up met een trainer is pittig. Deelneemster Eline: “Ik had al een steek in mijn zij voordat we begonnen met hardlopen…” Sommige vrouwen proberen zich er makkelijk vanaf te maken, maar krijgen dat meteen te horen van de trainer. “Niet sjoemelen daar achterin!” roept hij streng. De warming-up geeft een flinke boost en na het startsein van Sylvia sprinten de vrouwen de polder in, voor 5 of 10 kilometer.


Trots op je team

Na 5 kilometer begint het zwaar te worden, aldus Eline. Zij doet mee met haar zus en een vriendin. “We moesten een dijk op en er stond een stevige wind. Gelukkig ontving je halverwege water. Daardoor konden we er weer tegenaan!” Wat haar mooiste moment was? “De finish. Mijn vriend en een paar vriendinnen stonden daar, waardoor ik mijn allerlaatste energie er nog even uitrende om over de finish te komen. Ik ben echt trots dat dit als team gelukt is!”


Doe jij ook mee?
Er is veel geld nodig om vrouwen die uit de prostitutie stappen op te vangen. Naast huisvesting hoort er vaak ook een afkickprogramma bij. Sommige vrouwen zijn moeder; als zij jonge kinderen hebben, is professionele kinderopvang nodig. Help jij hen door ook mee te rennen met de tweede editie van Ren voor haar leven? De ladiesrun wordt gehouden op zaterdagmorgen 7 oktober 2017 in Dordrecht.
Meer informatie


Foto's

Foto's van deze geslaagde ochtend vind je hier: http://media.dehoop.org/renvoorhaarleven2016/

Op de Facebook pagina van Vrouwen lopen voor Vrouwen vind je een paar filmpjes. 

Lees ook het artikel dat AD De Dordtenaar er aan gewijd heeft: 
http://www.ad.nl/dordrecht/ren-voor-haar-leven-helpt-vrouwen-uit-de-prostitutie~ac2ff122/