Coronaproof wandelen en rennen in 2021

03 maart 2021 16:54
Normal ec83a1afaf433192267e52f02d6307b58c2d686b

We hebben er zin in! Ook dit jaar kun je kiezen uit allerlei mooie wandeltochten en runs. Net als in 2020 moeten we rekening houden met de coronamaateregelen.  Zo kan iedereen op een veilige manier meedoen en genieten van een mooie tocht.

De maatregelen veranderen niets aan de ontspannen sfeer en het plezier tijdens de tochten. Met elkaar kunnen we op een veilige manier genieten van de natuur, de prachtige routes en ons inzetten voor vrouwen in nood!

Voor de zomer hebben een aantal kleinschalige tochten gepland. Deze blijven onder de dertig deelnemers (behalve als meer is toegestaan), zodat we gemakkelijk afstand kunnen houden. Als de maatregelen tegen die tijd strenger zijn dan op dit moment verwacht, dan hebben we andere scenario's klaarliggen, zoals een Thuiseditie of het verplaatsen van de tocht.

In het najaar vinden grotere tochten plaats. De verwachting is dat we in het najaar met grotere groepen met elkaar kunnen rennen en wandelen, als we een aantal maatregelen in acht nemen. Mocht dit niet zo zijn, dan hebben we een plan B klaarliggen. 

Maatregelen tijdens de tocht

Bij elke tocht hebben we een specifieke aanpak, afgestemd op de locatie en de omstandigheden. Bij de start en finish kan geen publiek aanwezig zijn. We houden voldoende afstand. De locaties zijn ruim genoeg en er zijn zo nodig looproutes binnen de locaties. Verder starten we in kleine groepen en op verschillende momenten, zodat we afstand kunnen houden. We letten ook op de hygiëne: er zijn plekken om je handen te ontsmetten, de locaties worden goed schoongehouden en vooraf doen we een gezondheidscheck. Bekijk het overzicht van de coronamaatregelen die gelden tijdens de tochten.

De onderdelen van het programma die normaal gesproken gezamenlijk plaatsvinden, zijn digitaal, net als in 2020. Bijvoorbeeld met een digitaal voorproefje, het gebruik van social media en leuke filmpjes of podcasts, om jou een mooie dag te bezorgen.

Een leuk uitje

Na maandenlang thuis blijven ben je toe aan iets anders! Boven alles komen we in beweging voor kwetsbare vrouwen die onze hulp hard nodig hebben, helemaal in deze tijd. Doe je mee?

Schrijf je nu in voor één van de tochten!