Terugblik Ladiesnight met Carianne Ros

01 mei 2019 00:00
Normal e68c7ed05cf6a69e0fc3fd0b9881c0ff6fa147a8

Wat een mooie Ladiesnight was het woensdag 26 juni! Lees hieronder een verslag waar de avond over ging. Foto's bekijk je op de website van Vrienden van De Hoop

 

Blijf in Mij - verbonden blijven en vruchtdragen

“Wie heeft er verwachting voor vanavond?” Carianne Ros begint de Ladiesnight gelijk vol vuur. Heel wat handen schieten de lucht in. “Goed zo!”, reageert Carianne. “Want zo werkt het echt. Als je het van God verwacht ga je ook zien dat Hij werkt.”

De zaal zit vol vrouwen en de sfeer zit er goed in. Ruim 250 mensen zijn naar Dorp De Hoop gekomen voor deze Ladiesnight. Vooraf en in de pauze staan lekkere en gezonde hapjes klaar. Veel dames zijn samen met familie of vriendinnen gekomen en er wordt heel wat afgekletst. Het Praise & Worshipkoor Everlasting zorgt voor de muzikale omlijsting van de avond. Het gemende koor zingt eigen nummers en vertrouwde opwekkingnummers zoals ‘Mijn Jezus, mijn Redder’. Vanuit de zaal wordt enthousiast meegezongen.

Bewust kiezen
Voor de pauze legt Carianne de basis voor de avond. Het thema is ‘Bijf in Mij’, gebaseerd op Johannes 15:1-8, de bekende gelijkenis van de Here Jezus over de wijnstok. “God zegt: ‘Je bent waardevol. Je bent kostbaar. Ik heb je gezien. Ik heb je lief”, aldus Carianne. Ze legt uit waarom het zo belangrijk is om ‘in’ Jezus te blijven. Daarna gaat het vooral om de vraag: Hoe doe je dat dan, ‘in Hem blijven’? Carianne: “Kies er elke dag bewust voor. Begin er direct mee als je wakker wordt.” In de pauze kan iedereen concrete vragen inleveren. Veel vrouwen grijpen deze gelegenheid aan. Deze vragen beantwoordt de spreekster tijdens het tweede deel van de avond. Kun je vrucht dragen als je moe en chagrijnig bent? Hoe zit het met grenzen stellen en nee zeggen? Carianne: “God is verantwoordelijk voor ‘de hele wereld’, niet jij… Hij vraagt je een stukje te doen, wat past bij jou. Wees gehoorzaam aan wat je mag doen en ook wat je niet hoeft te doen.” Lees hier het uitgebreide verslag van Carianne’s lezing.

Yvonne: ‘Ik heb geleerd van mezelf te houden’
Na de toespraak van Carianne Ros zingt Everlasting nog een paar mooie liederen. Ook komt Yvonne, (oud cliënt van De Hoop) op het podium om haar verhaal te vertellen. Ze worstelde jaren met verslaving. Uiteindelijk werden door haar problemen ook haar kinderen uit huis geplaatst. Dat was een enorm dieptepunt voor haar. “Je heb een gevoel van falen. Het is weer niet gelukt, je bent een mislukkeling.” Toch waren haar kinderen voor haar een grote motivatie om los te komen van haar verslaving. Ze komt bij De Hoop. “Ik heb hier geleerd om van mezelf te houden. Ook weet ik nu welk aandeel ikzelf had in mijn problemen en hoe ik dat kon veranderen, hoe ik dat ten goede kan gebruiken.” Yvonne is losgekomen van haar verslaving. Ook het contact met haar kinderen is hersteld, iets waar ze heel gelukkig mee is. Yvonne:”Tegen de vrouwen hier wil ik zeggen ‘Je bent van waarde! Ontdek je talenten en hoe je ze kunt inzetten. Je heb ze gekregen om niet!”

Als de avond is afgelopen is er heel wat om over na te praten! Wil je nog meer lezen, hier staat het uitgebreide verslag van de toespraak van Carianne Ros. We zijn erg blij dat er zoveel vrouwen waren vanavond, bedankt voor jullie komst!