Recordbedrag van ruim 100.000 euro opgehaald met Vrouwen lopen voor Vrouwen

12 november 2018 13:25

2018 is een jaar van records voor Vrouwen lopen voor Vrouwen. Niet eerder bracht het evenement zoveel vrouwen op de been. 585 deelneemsters deden afgelopen jaar mee met een wandeltocht of ladiesrun. Met elkaar zamelden zij ruim € 102.000,-  in voor hulp aan kwetsbare vrouwen bij De Hoop en Terwille.

Er werden in 2018 zes Vrouwen lopen voor Vrouwen wandeltochten gehouden: een stadswandeling in Dordrecht, een wandeling door de Kaapse Bossen bij Doorn, een tocht door de polders rondom Maassluis, een zomerwandeling in het waterrijke Zwolle en een wandeling door de duinen bij Ouddorp. Het jaar werd afgesloten met een herfstwandeling op 10 november op de Drentse heide rondom Vries. De wandelaars legden met elkaar 5576 kilometer af. Na afloop werden zij in de watten gelegd met een lunch of high tea.

Kidsrun
Onder de slogan ‘Ren voor haar leven!’ werden er ook twee ladiesruns gehouden, in Groningen en in Dordrecht. Nieuw dit jaar was dat er na afloop van de ladiesrun in Dordrecht voor het eerst ook een kidsrun gehouden werd. 28 kinderen renden zoveel mogelijk rondjes op Dorp De Hoop. Na afloop kregen ze allemaal een medaille en een broodje knakworst. De kinderen haalden met elkaar ruim € 1800 op voor De Hoop! 

Bijzondere sfeer
De deelneemster die het meeste sponsorgeld ooit ophaalde was Nelleke Siahaija: € 4632,-. Samen met haar team De Nieuwe Weg uit Rotterdam deed ze mee aan de ladiesrun op 6 oktober in Dordrecht. De kleinschalige evenementen slaan aan door hun bijzondere sfeer: sámen als vrouwen in actie voor andere vrouwen die het nu zwaarder hebben dan jij. Nelleke: “Als je ziet wat zij hebben meegemaakt, kunnen wij wel even een paar kilometer zwoegen voor hen.”

Hulp aan kwetsbare vrouwen
Met de opbrengst worden vrouwen geholpen bij De Hoop en Terwille. De Hoop vangt verslaafde moeders op, mét hun kind. Terwille helpt volwassen vrouwen en slachtoffers van loverboys om uit de prostitutie te stappen.

Getuigenis met kracht
Tijdens elke tocht neemt een oud-cliënte van De Hoop of Terwille de deelneemsters mee in haar levensverhaal, zodat ze weten voor wie ze in beweging zijn gekomen. Renate deed haar verhaal bij de wandeltocht in Zwolle. “Ik vind het mooi om met mijn verhaal anderen te bemoedigen. Uit eigen ervaring kan ik vertellen hoe God mij vanuit een diep dal geholpen heeft mijn leven leven te veranderen. Eerst was ik cliënte van De Hoop, nu ben ik in opleiding tot ervaringsdeskundige bij De Hoop. Ik ben een levend getuigenis van het verschil dat gemaakt wordt. Met mijn ervaring kan ik anderen weer helpen.”