“Het werd tijd om voor mezelf te gaan zorgen”

13 september 2017 11:27
Normal 029d780cb491aa9237d09e41facf0b9bb4b7fe85

Esther Terlouw deed dit jaar voor het eerst mee met Vrouwen lopen voor Vrouwen. Op 7 oktober gaat ze weer een uitdaging aan. Dan rent ze mee met de Ladiesrun.

 

“Een vriendin van me zou dit jaar in Bleskensgraaf 19 kilometer lopen,” vertelt Esther. “Dat vond ik te lang. Daarom heb ik in Dordrecht meegedaan, met 12 kilometer. Dat ging heel gemakkelijk. Ik was zelfs als eerste binnen!”

Dat de tocht gemakkelijk ging is niet vanzelfsprekend voor Esther: “Ik ben veel zwaarder geweest en sporten vond ik niet leuk. Maar sinds maart heb ik een coach. Ik wandel met hem en heb dan gesprekken over dingen die ik moet verwerken. Ik heb vorig jaar mijn moeder verloren aan kanker, nadat ik haar negen maanden had verzorgd. Ik ben er in de gesprekken achter gekomen dat ik beter ben in het zorgen voor anderen dan voor mezelf. Ik liep daardoor steeds meer vast en werd neerslachtig. Het werd tijd om voor mezelf te gaan zorgen.”

 

Esther vertelt verder: “Ik was altijd bang dat ik dingen niet kon; ik was heel onzeker. Ik vluchtte daarvoor in eten. Nu vecht ik.” Meedoen met de Ladiesrun was een van de dingen waarvan Esther dacht dat zij ze niet kon. “Ik dacht: ‘Dan loop ik daar met mijn vetrollen tussen allemaal slanke vrouwen.’ Maar het idee liet me niet los. Mijn coach zei: ‘Als jij het wil, gaan we het doen.’ Inmiddels kan ik vijf kilometer rennen. Ik heb nu echt zin in de Ladiesrun – ik zie er niet tegenop.”

Esther vindt het mooi dat ze via de Ladiesrun toch weer anderen helpt: vrouwen die uit de prostitutie willen stappen en moeders die met hun kind(eren) bij De Hoop worden opgenomen. “Nu werkt het twee kanten op,” zegt ze. “Ik heb zelf een dochtertje van 2,5. Ik moet er niet aan denken dat wij uit elkaar gehaald zouden worden. Het is fijn dat ik dergelijke moeders en kinderen kan helpen!”

 

Ren jij mee op 7 oktober in Dordrecht? Dat kan! Je kunt 5 of 10 kilometer hardlopen. Klik hier voor meer informatie.