Nelleke: “Als je zelf enthousiast bent, worden anderen dat ook”

Nelleke (51) was in 2018 de deelneemster van Vrouwen lopen voor Vrouwen die het meeste sponsorgeld ophaalde. Hoe deed ze dat? We vroegen het aan haar.

Nelleke kwam zo’n tien jaar geleden in aanraking met De Hoop. Ze vertelt: “De broer van een vriendin was opgenomen en zij vroeg of ik meeging naar een kerstlofprijsavond bij De Hoop. Die werd toen buiten gehouden. Er zong een koor, er lag sneeuw en er waren vuurkorven. Ik was voor het eerst op Dorp De Hoop en het maakte veel indruk. Ik vond het zo’n mooie plek, voor de cliënten die er zijn opgenomen, maar ook om te werken.”

Prachtig om bij te dragen
Jaren later werkt Nelleke een aantal maanden bij De Hoop. “Als vrijwilliger zat ik toen bij de receptie. Er kwam allerlei verschillende mensen langs. Dat was erg leuk om te doen. Ik heb toen Samuël leren kennen, die bij Vrienden van De Hoop werkt. We zijn inmiddels getrouwd. Toen ik weer een betaalde baan vond, moest ik mijn vrijwilligerswerk opgeven, maar door Samuël ben ik verbonden gebleven met De Hoop. Via hem hoorde ik dat er allerlei evenementen werden georganiseerd om geld op te halen. Ik vind het prachtig om zo te kunnen bijdragen aan het werk.”


Nelleke staat links op de foto.


Op weg naar vrijheid
In 2017 neemt Nelleke voor het eerst deel aan Vrouwen lopen voor Vrouwen. “Samen met mijn schoonzusje deed ik mee met Ren voor haar Leven. We hebben toen vijf kilometer gerend. Ik vond het geweldig dat je mag rennen voor vrouwen die op weg zijn naar vrijheid. Het volgende jaar hebben we meer vrouwen uit onze gemeente gevraagd om mee te doen. We hebben toen samen met ongeveer twaalf vrouwen gerend. Erg leuk!”

Niet voor jezelf
We vragen Nelleke hoe ze het werven van fondsen aanpakt. Ze vertelt: “We hebben een bijdrage gevraagd aan mensen in onze omgeving. Het is fantastisch om te merken dat mensen het leuk vinden om mee te doen. Het kost je wel tijd en energie, maar dat geldt ook voor de vrouw die bij De Hoop is opgenomen. Ik vind het helemaal niet spannend om sponsorgeld te vragen. Het helpt dat ik op mijn werk collega’s heb die bijvoorbeeld meedoen aan Alpe d’HuZes en ook om sponsorgeld vragen. En je weet dat het niet voor jezelf is, maar voor een ander.”

Superleuke flyers
Heeft Nelleke nog tips voor deelnemers die het wel spannend om om sponsorgeld te vragen? “Als je zelf enthousiast bent, worden andere mensen ook enthousiast. Ik merkte wel dat een oproep via Facebook na de eerste keer niet meer zo goed werkt. Vrouwen lopen voor Vrouwen heeft superleuke flyers om uit te delen. Ik heb vooral mannelijke collega’s, maar ik geef ze mee voor hun vrouwen, niet alleen voor de fondsenwerving, maar ook om nog meer deelnemers te krijgen.”


In beweging blijven

Nelleke is intussen alweer volop bezig met sportieve plannen voor 2019. “Mijn schoonzus doen 5 oktober weer mee tmet Ren voor haar Leven, hopelijk weer samen met andere vriendinnen. En ik denk erover na om nog een keer mee te doen met de Ladies Ride van Cycle for Hope. Ik fiets nu al regelmatig met mijn man, en stiekem ben ik meer een fietser. Sowieso is het leuk om in beweging te blijven!”