Nadia: “Ik leidde een dubbelleven”

Als Nadia* op de veilige verblijfsplek van Terwille in Frankrijk aankomt, is ze ervan overtuigd dat ze ‘slecht’ is. Ze is nog maar 22 jaar, maar heeft geen hoop meer voor de toekomst. Na een paar maanden ‘time-out’ in Frankrijk heeft ze weer moed om door te gaan. Ze gelooft weer dat er een betere toekomst op haar wacht. Lees hier haar verhaal:


Nare ervaringen
Nadia komt uit een harmonieus en liefdevol christelijk gezin. Een stabiele basis, waarin weinig mis lijkt te kunnen gaan. Maar als ze 11 jaar oud is, krijgt ze vriendinnen die veel op straat rondhangen. Nadia is naïef en beïnvloedbaar en via haar nieuwe vriendinnen begint ze met roken, drinken en blowen. Ook gaat ze experimenteren met seks. Haar eerste ervaringen met jongens zijn geen succes. Steeds wordt ze geconfronteerd met jongens die het om het zoenen, de seks of een weddenschap te doen is.


Door deze pijnlijke ervaringen krijgt Nadia het gevoel dat ze er niet toe doet, dat ze alleen goed is voor seks. Ook voelt ze zich schuldig, omdat ze vindt dat ze God en haar ouders teleurstelt met haar dubbelleven. Aan de ene kant is ze ‘het brave christelijke meisje’, terwijl ze aan de andere kant met veel jongens naar bed gaat en drugs gebruikt.

 

BDSM en prostitutie
Op haar 19e gaat Nadia studeren in een grote stad en op zichzelf wonen. Ze voelt zich eenzaam en via internet komt ze terecht in de harde wereld van de BDSM (Bondage and Discipline, Dominant and Submissive, Sadism and Masochism). Via een escortbureau start ze met werken als prostituee. Een keus die voor buitenstaanders misschien lastig te begrijpen is, maar ze heeft hierdoor eindelijk het gevoel dat ze zelf de macht in handen heeft na zo vaak gekwetst te zijn door jongens.

 

Gebroken vertrouwen
Maar niets blijkt minder waar. De prostitutie krijgt Nadia in een stevige greep. Het lukt haar niet om er zelf uit te komen. Meerdere keren probeert ze het, ook met hulp van de charismatische christelijke gemeente waar ze lid van is. Ze probeert periodes vol overgave als ‘een goede christen’ te leven. Maar telkens opnieuw belandt ze na een paar maanden weer in de prostitutie of een nieuwe BDSM-relatie. Dat maakt haar vertrouwen in zichzelf stuk. Ze is bang dat ze ervoor gemaakt is om ‘slecht’ te zijn.

 

Hulp
Na een zoveelste crisis houdt Nadia het niet meer vol. Ze zoekt hulp bij Terwille. Er is een plekje voor haar bij de opvangboerderij in Frankrijk, waar ze een paar maanden op adem mag komen en kan breken met haar oude patronen. De periode in Frankrijk overtreft Nadia’s verwachtingen. Ze leert luisteren naar haar gevoelens en krijgt antwoorden op vragen waar ze al heel lang mee worstelt. Ze leert dat ze haar gevoelens niet moet wegstoppen, ook niet als ze iets voelt of verlangt waarvan ze vindt dat het ‘zondig’ is. Ze leert een stabiele relatie met God opbouwen en Hem te betrekken bij die gevoelens. Vanzelfsprekend is dit nog niet voor haar. Maar als Nadia weer naar Nederland vertrekt om verder te werken aan haar herstel, heeft ze meer vertrouwen in de toekomst dankzij alles wat ze heeft geleerd!

 

*De naam Nadia is om privacy redenen gefingeerd

 

Dit verhaal van Nadia laten zien dat een nieuwe toekomst hard nodig is, maar niet altijd eenvoudig. Door jouw deelname of steun aan Vrouwen lopen voor vrouwen kunnen we deze hulp blijven bieden! Dank je wel dat je in beweging komt tégen onrecht en vóór een nieuwe kans voor kwetsbare vrouwen!