Ladiesnight met Marije van den Berg en Elise Mannah

Wat een geweldige avond hebben we samen beleefd! Lees hieronder de terugblik.

Bekijk hier het fotoalbum

Marije: ‘Durf jij het los te laten in Gods hand?’

De zaal is vol en de sfeer zit er goed in. Elise Mannah en pianist Henk spelen eigen én bekende liederen, die iedereen meezingt. Prachtig om al die vrouwenstemmen samen te horen zingen! Vooraf en in de pauze staan lekker hapjes klaar. Veel dames komen samen met vriendinnen of familie, dus er wordt gezellig gekletst.

Marije van den Berg spreekt over het hart van De Vader. Een onderwerp dat vele luisteraars raakt. Marije is gefascineerd door het leven van David; in alle strijd en overwinning kende hij het hart van God. In haar eigen leven heeft ze afgelopen jaren veel gestreden; zelfs op leven en dood. Daarin ervaarde ze Gods aanwezigheid.

Wat voor strijd heb jij gestreden?

Marije vroeg aan de vrouwen in de zaal: “Wat voor strijd heb jij gestreden? Wat voor dingen heb jij overwonnen? Waarin heb jij God al gezien in jouw leven? In Nederland hebben we de neiging altijd vooruit te kijken. Wat kan er beter? Wat willen we bereiken? We vergeten om af en toe om te kijken en stil te staan bij alles wat we al hebben ontvangen. En God daar de eer van te geven.”

God is om je heen
Marije vertelt over haar eigen strijd, door een ernstig ongeluk. “God wil ons omsluiten, net als in de veiligheid van de baarmoeder. Hij zegt: ‘Ik ben met je alle dagen, tot aan de voleinding van de wereld’. Hij heeft alles in zijn hand. Durf ik het aan Hem over te laten? Probeer het niet zelf te controleren. Durf het los te laten, in Zijn handen. God is om je heen. Hij zal je dragen. Als je in een moeilijke situatie zit: nodig Hem uit om het voor je te dragen.”

Na de pauze zingt Elise Mannah nog enkele prachtige nummers, sommige ernstig, andere met een lach. Ook vertelt Wilma haar getuigenis. Zij is een oud-cliënt van De Hoop. Ze straalt zelfs als ze vertelt hoe het nu met haar gaat. Ze heeft namelijk een lange weg afgelegd van verslaving, afkicken en weer terugvallen. Na negen pogingen brak ze door en sindsdien is ze verslavingsvrij. Ze zet zich op allerlei manieren in om een zegen te zijn voor de wereld om haar heen. Een prachtig voorbeeld van hoe God werkt in levens van mensen!

 

Prachtige collecte
We zijn ontzettend dankbaar voor de prachtige collecte van €1195,-! Deze opbrengst gaat naar de kwetsbare vrouwen bij de projecten waar we voor lopen. Benieuwd naar deze projecten? Op deze pagina vind je meer informatie.

We hopen dat jij net zo genoten hebt van deze avond als wijzelf. We ontmoeten je graag bij één van de tochten of onze volgende Ladiesnight in juni!

 

Foto's

Nog even nagenieten van de mooie avond? Gelukkig hebben we het fotoalbum nog!

Wandel jij ook mee?
Ben je enthousiast geraakt voor een wandeltocht of run? De eerste tocht op de agenda is onze tocht door de Nieuwe Biesbosch op 18 april. Een prachtige route van 12 of 23 km. Na afloop staat een heerlijke high tea voor je klaar. Meer weten? Kijk hier voor alle informatie.

Lijkt het je leuk op een andere locatie te wandelen of ren je liever? Kijk dan op onze website voor alle tochten.

 

Vragen?
Voor vragen of hulp bij het bestellen van een kaartje, neem gerust contact op via 078-6111355 of stuur een e-mail naar info@vrouwenlopenvoorvrouwen.nl.