Onze goede doelen

Elke vrouw is waardevol en heeft het recht op vrijheid om te genieten en te leven. Daarom zet Vrouwen lopen voor Vrouwen zich in 2021 in voor de volgende vijf projecten.

 

Vrouwen die dakloos zijn

Bij het de Inloophuizen van De Hoop kunnen mensen terecht die nergens anders heen kunnen. Ook vrouwen in de knel bezoeken in normale tijden deze veilige havens voor een goed gesprek, een maaltijd en schone kleren. Tijdens de coronacrisis proberen de vrijwilligers deze mensen zo goed mogelijk te helpen. Ze bieden (telefonische) begeleiding en delen bijvoorbeeld eten uit door een raam.

Inloophuis: gesloten deuren, open hart.

Vrouwen in de prostitutie

Als je verstrikt bent geraakt in de onveilige wereld van de prostitutie, kan het heel beangstigend en moeilijk zijn om daar uit te stappen. Terwille helpt in Noord-Nederland volwassen vrouwen en jonge meiden die slachtoffers zijn van loverboys. Op dit moment raken veel van hen in de problemen door de coronacrisis. Terwille doet wat ze kan. Door jouw inzet hebben deze vrouwen een kans op een nieuwe start!

Corona en werken in de seksbranche

Moeders in de problemen

Sommige moeders zijn verslaafd of hebben last van psychische problemen. Bij De Hoop krijgen zij hulp om hun leven weer op de rails te krijgen. In heel specifieke gevallen is het mogelijk dat een moeder samen met haar kind(eren) een tijdje bij De Hoop woont. (Hiervoor wordt goed gekeken of dit het beste is voor moeder én kind). Als de moeder naar haar behandeling gaat, kan het kind spelen bij de kinderopvang. Voor het opvangen van deze kinderen zijn we helemaal afhankelijk van giften.  

Vrouwen die een nieuwe start maken

Bij de interne opleiding van De Hoop zetten vrouwen de laatste stap op weg naar een nieuw en zelfstandig leven. Bij deze school leren (oud-)clienten hoe zij hun ervaring met verslaving en psychische problemen kunnen inzetten om anderen te helpen. Dat brengen zij meteen in praktijk. Ze organiseren bijvoorbeeld sportlessen voor de huidige cliënten. In deze tijd bellen ervaren oud-cliënten (vanuit huis) naar mensen die net uit behandeling zijn. Met deze telefoontjes ondersteunen ze hen met het clean blijven. Want dat is in deze tijd van corona extra moeilijk.

Interne opleiding: 'bidden en verwachten'

 

 Woonkamer Vrouwenafdeling

Tijdens onze Ladiesnight in februari haalden we geld op voor een bijzonder project. De woonkamer voor de vrouwenafdeling van De Hoop! De Hoop helpt vrouwen die worstelen met verslaving en psychische problemen. Samen willen we deze vrouwen een kans geven op een nieuw leven. Dankzij deze giften is er geld om de woonkamer in de kliniek op te knappen en kunnen we van deze ruimte een prettige en gezellige plek te maken waar de vrouwen zich thuis mogen voelen!

Ervaringsverhalen:

 

Steun ons met een gift!

Wat doet De Hoop?
Wat doet Terwille?
Eerlijke besteding van giften
Hoe kan ik zelf een gift overmaken?