Coronavirus | Drastische gevolgen voor kwetsbare vrouwen

Hoe gaat het bij de projecten die Vrouwen lopen voor Vrouwen steunt? 
Het inloophuis is dicht, eten wordt soms via een raam uitgedeeld. Vrouwen uit de seksindustrie komen op straat te staan. Zorgverleners en vrijwilligers bij onze projecten zetten alles op alles om ook in deze tijd de vrouwen uit onze projecten bij te staan.  
 
Het coronavirus houdt ons allemaal bezig. Op momenten als deze wordt nog extra duidelijk hoe kwetsbaar de vrouwen zijn waarvoor we lopen. Hieronder vertellen de zorgverleners van onze projecten hoe het eraan toegaat. Bij elk project staan gebedspunten. Juist nu is het belangrijk dat we klaarstaan voor deze groep vrouwen. We hebben je hulp hard nodig! Meerdere tochten en de run in Groningen zijn uitgesteld, maar het werk gaat gewoon door.

Bid mee, steun ons met een gift of schrijf je in voor een tocht later in het jaar!

Terwille: Het coronavirus en werken in de seksbranche 

Vrouwen die in seksclubs werken zijn soms door de eigenaar op straat gezet, hebben geen plek om te slapen en komen daardoor in ongewenste situaties. Onze medewerkers doen wat ze kunnen. Erica en Willemien vertellen je er graag meer over in hun vlog.
Lees verder

Inloophuis De Hoop: gesloten deuren, open hart 

Nu de deuren van het Inloophuis dicht moeten blijven, doen de vrijwilligers wat ze kunnen. Ze springen bij in noodsituaties. In sommige gevallen, bij een heel beperkt aantal mensen, kunnen ze koffie en ook een maaltijd geven, via een raam op een dienblad.
Lees verder

Interne Opleidingsschool: bidden en verwachten 

Veel deelnemers zitten thuis, een aantal wordt behandeld als corona-patiënt. Sommigen zijn terecht bezorgd omdat ze tot de risicogroep horen. Dit vraagt veel afstemmen en bijpraten. Oud-clienten die meedoen met HoopAlive bellen vanuit huis naar mensen die net uit behandeling zijn, om ze te ondersteunen met het clean blijven, ook in deze tijd.
Lees verder

De Hoop ggz: "Dit raakt honderden mensen"

De Hoop voert de behandelingen de komende tijd zoveel mogelijk telefonisch of online uit. Clienten die op dit moment op Dorp De Hoop wonen, mogen niet met verlof en kunnen ook geen bezoek ontvangen. "Dit raakt honderden mensen," zegt Jaap de Gruijter, voorzitter raad van bestuur van De Hoop in het AD.
Lees het hele artikel  

Bid mee!  

Wil je bidden voor alle zorgverleners bij onze projecten die alles op alles zetten om zo goed mogelijk de zorg te laten doorgaan? Bid voor clienten die eenzaam zijn of zich zorgen maken. Bid dat ze volhouden en niet terugvallen door deze situatie.

Help mee! Steun kwetsbare vrouwen met een gift. Ik wil geven.