De vrouwen van de organisatie

 Een kijkje achter de schermen…

Vrouwen lopen voor Vrouwen wordt mogelijk gemaakt door enthousiaste vrijwilligers van de lokale tochten. Daarnaast is er een kernteam dat  druk bezig is met Vrouwen lopen voor Vrouwen. Deze vrouwen stellen we hier aan je voor.

Marijke Koers

Marijke organiseert al jaren met plezier Vrouwen lopen voor Vrouwen.
Regelmatig wandelt of rent ze mee met de Ladiesrun.
“Het is zo mooi om met elkaar op te staan en verschil te maken. Om als vrouw van betekenis te zijn voor andere vrouwen. Vrouwen lopen voor Vrouwen maakt het je heel makkelijk om op een leuke, sportieve manier wat te doen voor een ander. Het is ook echt een beweging geworden. Met elkaar maken we het statement: Samen een hart voor kwetsbare vrouwen! ”
Lees hier het interview met Marijke

 

Froukje Swinkels

Froukje is medeverantwoordelijk voor het organiseren van de tochten.
“Ik zie vrouwen die we helpen, cliëntes die heel bewust de keuze maken om een nieuw leven te beginnen. De hoop in hun ogen motiveert me enorm. Dan denk ik: ‘Daar doe ik het voor! Ik trek langere tijd met cliëntes op en ik zie hoe ze hun leven weer opbouwen."En over het belang van het doel, en het thema, is Froukje duidelijk: “Het thema is ‘je bent waardevol’. Prostitutie is de meest waardeloze baan, die over alle grenzen van een vrouw heen gaat. Het is zo mooi dat deze vrouwen hulp krijgen.”
Lees hier het interview met Froukje

 
Simone Schuil

 

Simone is al een aantal jaar werkzaam als vrijwilligster bij Vrienden van De Hoop. Vanaf 2017 helpt zij daarnaast mee om de evenementen van Vrouwen lopen voor Vrouwen onder de aandacht te brengen.
“We proberen op zoveel mogelijk plaatsen in Nederland tochten te organiseren, zodat zoveel mogelijk vrouwen mee kunnen doen. Zelf heb ik al drie keer meegedaan aan de wandeltocht in Dordrecht, samen met een team vrouwen bij ons uit de kerk. Het is geweldig leuk om te doen! Met elkaar heb je een gezellige dag. Het zijn mooie wandelingen en je sluit af met een heerlijke high tea. Tegelijk zet je je in voor de kwetsbare vrouwen bij De Hoop. Meestal vertelt een (oud) cliënte van De Hoop tijdens het programma haar verhaal. Dan besef je echt hoe goed het is om voor deze vrouwen in beweging te komen!”

 

Anneke IJkema 

Anneke helpt sinds begin 2018 als vrijwilligster mee met allerlei hand en spandiensten.
"Nadat ik een paar keer meegelopen had met een Vrouwen lopen voor Vrouwen tocht, en een keer “toevallig” meehielp in de VlvV stand tijdens opwekking, werd ik gevraagd om vrijwilligster te worden. Het is fijn om een vaste ochtend aanwezig te zijn, waar nodig te helpen op deze leuke afdeling, en om met veel verschillende taken bezig te zijn. Ik leer nieuwe kanten van mezelf kennen, hoop tot zegen te zijn voor mijn collega’s en voor de vrouwen in nood. Wie weet kom ik je hier of daar wel eens tegen!"

 

Leonie Kroos

Leonie is secretaresse in een ziekenhuis. Daarnaast is ze vrijwilliger bij vrouwen lopen voor Vrouwen.
“Het is leuk om iets naast mijn baan te doen. Ik werk er nu een paar jaar en vind het mooi om op deze manier iets te kunnen betekenen voor kwetsbare vrouwen.” Voor iedereen die overweegt vrijwilliger te worden bij Vrouwen lopen voor Vrouwen benadrukt Leonie: “Kom vooral. Het geeft je veel positieve energie en het geeft je oog voor de omgeving waarin je leeft. Je helpt er een ander mee!”