De vrouwen van de organisatie

 

Een kijkje achter de schermen…

Vrouwen lopen voor Vrouwen wordt mogelijk gemaakt door enthousiaste vrijwilligers van de lokale tochten. Daarnaast is er een kernteam dat het hele jaar door druk bezig is met Vrouwen lopen voor Vrouwen. Deze vrouwen stellen we hier aan je voor.

  

Marijke Koers

Marijke organiseert al jaren met plezier Vrouwen lopen voor Vrouwen, en in oktober rent ze mee met de Ladiesrun. “Het is zo mooi om met elkaar op te staan en verschil te maken. Om als vrouw van betekenis te zijn voor andere vrouwen. Vrouwen lopen voor Vrouwen maakt het je heel makkelijk om op een leuke, sportieve manier wat te doen voor een ander. Het is ook echt een beweging geworden. Met elkaar maken we het statement: Samen een hart voor prostituees en moeders kunnen het beste sámen met hun kind opgenomen worden.”

 

 

Froukje Swinkels

Froukje is medeverantwoordelijk voor het organiseren van de tochten. “Ik zie vrouwen die we helpen, cliëntes die heel bewust de keuze maken om een nieuw leven te beginnen. De hoop in hun ogen motiveert me enorm. Dan denk ik: ‘Daar doe ik het voor! Ik trek langere tijd met cliëntes op en ik zie hoe ze hun leven weer opbouwen."En over het belang van het doel, en het thema, is Froukje duidelijk: “Het thema is ‘je bent waardevol’. Prostitutie is de meest waardeloze baan, die over alle grenzen van een vrouw heen gaat. Het is zo mooi dat deze vrouwen hulp krijgen.”

 


Simone Schuil

Simone is al een aantal jaar werkzaam als vrijwilligster bij Vrienden van de Hoop. Vanaf begin dit jaar helpt zij daarnaast mee om de evenementen van Vrouwen lopen voor Vrouwen onder de aandacht te brengen. “We proberen op zoveel mogelijk plaatsen in Nederland tochten te organiseren, zodat zoveel mogelijk vrouwen mee kunnen doen. Zelf heb ik twee keer meegedaan aan de wandeltocht in Dordrecht, samen met een team vrouwen bij ons uit de kerk. Het is geweldig leuk om te doen! Met elkaar heb je een gezellige dag. Het zijn mooie wandelingen en je sluit af met een heerlijke high tea. Tegelijk zet je je in voor de kwetsbare vrouwen bij De Hoop. Meestal vertelt een (oud) cliënte van De Hoop tijdens het programma haar verhaal. Dan besef je echt hoe goed het is om voor deze vrouwen in beweging te komen!”

 


Willemijn Gort

Willemijn is vrijwilliger bij Vrouwen lopen voor Vrouwen. Ze is medeverantwoordelijk voor het schrijven van nieuwsbrieven en persberichten en het onderhouden van de website en social media. Ook helpt zij mee met het organiseren van events. Het thema waar we mee werken is ‘Je bent waardevol’. “Toen ik als coach in de psychiatrie burn-out ben geraakt en ik niet de mogelijkheid had om te re-integreren in mijn eigen functie voelde ik me behoorlijk waardeloos. Bij Vrouwen lopen voor Vrouwen heb ik het gevoel dat ik op mijn plek ben. Ik mag hier nieuwe dingen leren, ik word gewaardeerd om mijn talenten en ik kan mijn zelfvertrouwen verder opbouwen. Zo help ik andere vrouwen én mezelf."

 


Leonie Kroos

Leonie is vrijwilliger bij vrouwen lopen voor Vrouwen. Daarnaast is ze secretaresse. “Het is leuk om iets naast mijn baan te doen. Ik werk er nu ruim een jaar en vind het mooi om op deze manier iets te kunnen betekenen voor kwetsbare vrouwen.” Voor iedereen die overweegt vrijwilliger te worden bij Vrouwen lopen voor Vrouwen benadrukt Leonie: “Kom vooral. Het geeft je veel positieve energie en het geeft je oog voor de omgeving waarin je leeft. Je helpt er een ander mee!”