De vrouwen van de organisatie

 Een kijkje achter de schermen…

Vrouwen lopen voor Vrouwen wordt mogelijk gemaakt door enthousiaste vrijwilligers van de lokale tochten. Daarnaast is er een kernteam dat  druk bezig is met Vrouwen lopen voor Vrouwen. Deze vrouwen stellen we hier aan je voor.

Ellen van de Polder

Ellen organiseert vanaf 2020 tochten voor Vrouwen lopen voor Vrouwen.
“Het is fantastisch om mijn schouders om Vrouwen lopen voor Vrouwen te zetten. Jarenlang ben ik al achter de schermen betrokken, sinds 2020 als projectleider. Ik geniet van de sfeer tijdens de tochten, het enthousiasme van de deelnemers en vooral van de prachtige vrouwen die wij kunnen helpen. God doet grote dingen in hun leven, wat is het mooi daar getuige van te zijn!" 

Froukje Swinkels

Froukje is medeverantwoordelijk voor het organiseren van de tochten.
“Ik zie vrouwen die we helpen, cliëntes die heel bewust de keuze maken om een nieuw leven te beginnen. De hoop in hun ogen motiveert me enorm. Dan denk ik: ‘Daar doe ik het voor! Ik trek langere tijd met cliëntes op en ik zie hoe ze hun leven weer opbouwen."En over het belang van het doel, en het thema, is Froukje duidelijk: “Het thema is ‘je bent waardevol’. Prostitutie is de meest waardeloze baan, die over alle grenzen van een vrouw heen gaat. Het is zo mooi dat deze vrouwen hulp krijgen.”
Lees hier het interview met Froukje

 
Simone Schuil

 

Simone is al een aantal jaar werkzaam als vrijwilligster bij Vrienden van De Hoop. Vanaf 2017 helpt zij daarnaast mee om de evenementen van Vrouwen lopen voor Vrouwen onder de aandacht te brengen.
“We proberen op zoveel mogelijk plaatsen in Nederland tochten te organiseren, zodat zoveel mogelijk vrouwen mee kunnen doen. Zelf heb ik al drie keer meegedaan aan de wandeltocht in Dordrecht, samen met een team vrouwen bij ons uit de kerk. Het is geweldig leuk om te doen! Met elkaar heb je een gezellige dag. Het zijn mooie wandelingen en je sluit af met een heerlijke high tea. Tegelijk zet je je in voor de kwetsbare vrouwen bij De Hoop. Meestal vertelt een (oud) cliënte van De Hoop tijdens het programma haar verhaal. Dan besef je echt hoe goed het is om voor deze vrouwen in beweging te komen!”

 

Anneke IJkema 

Anneke helpt sinds begin 2018 als vrijwilligster mee met allerlei hand en spandiensten.
"Nadat ik een paar keer meegelopen had met een Vrouwen lopen voor Vrouwen tocht, en een keer “toevallig” meehielp in de VlvV stand tijdens opwekking, werd ik gevraagd om vrijwilligster te worden. Het is fijn om een vaste ochtend aanwezig te zijn, waar nodig te helpen op deze leuke afdeling, en om met veel verschillende taken bezig te zijn. Ik leer nieuwe kanten van mezelf kennen, hoop tot zegen te zijn voor mijn collega’s en voor de vrouwen in nood. Wie weet kom ik je hier of daar wel eens tegen!"

 

Leonie Kroos

Leonie is secretaresse in een ziekenhuis. Daarnaast is ze vrijwilliger bij vrouwen lopen voor Vrouwen.
“Het is leuk om iets naast mijn baan te doen. Ik werk er nu een paar jaar en vind het mooi om op deze manier iets te kunnen betekenen voor kwetsbare vrouwen.” Voor iedereen die overweegt vrijwilliger te worden bij Vrouwen lopen voor Vrouwen benadrukt Leonie: “Kom vooral. Het geeft je veel positieve energie en het geeft je oog voor de omgeving waarin je leeft. Je helpt er een ander mee!” 

 

Marijke Koers
Auteur en spreker

Marijke werkte 18 jaar bij Vrienden van De Hoop, waaronder een aantal jaar voor Vrouwen lopen voor Vrouwen. Tegenwoordig is ze als vrijwilliger en spreker verbonden met Vrouwen lopen voor Vrouwen. In april van 2021 komt haar eerste boek uit: 'Geloven & Genieten. Een openhartig inkijkje in mijn persoonlijke leven met God.' In het boek beschrijft ze ook enkele getuigenissen van cliënten en levenslessen die ze bij De Hoop geleerd heeft. Marijke is een bevlogen spreekster. Met passie weet ze haar enthousiasme voor God en wat Hij doet over te brengen. Zoek je voor jouw kerkelijke gemeente een spreker voor thema-avond, vrouwendag of andere bijeenkomst? Bekijk de mogelijkheden op www.marijkekoers.nl!