Deelneemster Simone: "Fondsenwerven valt reuze mee!"

Heb je je nog niet ingeschreven voor een wandeltocht omdat je een beetje opziet tegen fondsenwerven? Oud-deelneemster Simone vond het zoeken van sponsors ook een drempel. Maar toch deed ze het. Ze stuurde een mail naar familie en vrienden en zette het op Facebook.

Simone: “Het is goed om te bedenken dat je het niet voor jezelf vraagt, maar voor vrouwen die echt hulp nodig hebben. Het eerste sponsorgeld kwam vrij snel binnen en ons streefbedrag kwam na enkele weken in zicht. Uiteindelijk hebben we een geweldig bedrag opgehaald wat we achteraf gezien best makkelijk bij elkaar hebben gekregen. Dus als je zin hebt om mee te wandelen, laat je dan vooral niet weerhouden door het sponsorgeld!”. 


Simone vervolgt: “Het leek mij al langere tijd een leuk evenement. Ik houd van wandelen en 20 km vond ik leuke uitdaging. Zeker om dit met een groepje vrouwen uit onze kerk te doen. Maar dat je er ook sponsors voor moest zoeken vond ik een drempel om mee te doen. En dat merkte ik bij meer vriendinnen. Uiteindelijk heb ik toch de knoop doorgehakt. Het is gewoon mooi om je in te kunnen zetten voor vrouwen die dringend hulp nodig hebben en hun kinderen dicht in de buurt willen houden. Zo nodig betaal ik zelf het sponsorgeld wel, dacht ik nog."


"We hebben ons als team aangemeld en binnen onze gemeente bekendheid gegeven aan onze sponsorwandeltocht via het kerkblad en een Facebookgroep. Daarnaast heb ik een mail gestuurd naar familie en vrienden en gevraagd of ze mij wilden sponsoren. Het hielp mij om te bedenken dat je het niet voor jezelf vraagt, maar voor vrouwen die echt hulp nodig hebben. Het eerste sponsorgeld kwam vrij snel binnen, dat was heel bemoedigend. Ons streefbedrag kwam na enkele weken al in zicht! Doordat ons team groter werd met nog een aantal enthousiaste wandelaars hebben we ons streefbedrag verhoogd. Uiteindelijk hebben we met een groep van 10 vrouwen meer dan 2.000,-- opgehaald! Een geweldig bedrag wat we achteraf gezien best makkelijk bij elkaar hebben gekregen.

Al met al hoeft het sponsors zoeken dus geen reden te zijn om van dit geweldige evenement af te zien!


Simone, op de foto tweede van links, wandelde met haar team al twee jaar mee in Dordrecht.