Bright Fame biedt hulp op Amsterdamse Wallen

Op de Amsterdamse Wallen is de organisatie Bright Fame - met als kartrekker Frits Rouvoet - inmiddels acht jaar bezig om prostituees te motiveren om uit de prostitutie te stappen. Daarnaast helpt deze stichting getraumatiseerde en (seksueel) misbruikte vrouwen. Het zijn moedige en krachtige vrouwen die jarenlang hun hoofd overeind hebben weten te houden in moeilijke omstandigheden.


Schouder aan schouder
Stichting Bright Fame helpt deze moedige vrouwen die stappen durven zetten en opnieuw durven dromen. Onder het motto “schouder aan schouder” wil Bright Fame vrouwen begeleiden naar een nieuw leven. Bright Fame gelooft dat professionaliteit het beste tot uiting komt in oprechte betrokkenheid. Betrokkenheid van de medewerkers naar de vrouwen, maar ook andersom.

 

Ingrijpende periode
Stoppen met de prostitutie is meer dan veranderen van baan. Voor de vrouwen begint een ingrijpende periode met de uitdaging om zowel emotioneel en sociaal als economisch een nieuw begin te maken. Bright Fame biedt een uitstapprogramma op maat en helpt mee bij het zoeken naar een opleiding en werk. Indien nodig kunnen vrouwen gebruik maken van tijdelijke opvang. Een aantal vrouwen vindt een veilige plek en 24-uursbegeleiding in de opvang Mercy Place. Anderen komen terecht in House of Faith, een huis voor begeleid zelfstandig wonen.


Veilige opvangplekken

Bright Fame krijgt geen subsidie van de overheid en werkt volledig vanuit giften. Naast gesprekken en ondersteuning is er een kleine opvang voor vrouwen om in veiligheid te re-integreren. Dankzij bijdragen uit Vrouwen lopen voor Vrouwen kunnen deze veilige opvangplekken voor vrouwen in nood toch blijven bestaan!


Lees meer over: